Yapay Zeka ve Makine Öğrenimi

OpenAI, Nvidia’yı harcayabilir: Broadcom ile çip geliştirmek için görüşüyorlar!

OpenAI, son dönemde çip tedariği konusunda Nvidia firmasına olan bağlılığına son vermek istiyor. Şirket, Broadcam ile görüşme halinde…

OpenAI, güçlü yapay zeka modellerini eğitmek ve çalıştırmak için şu anda tamamen sekötr lideri Nvidia GPU’larına bağımlı durumda. Ancak şirket, bu durumu değiştirmeyi planlıyor. OpenAI’nin CEO’su Sam Altman, şirketin kendi AI çipini üretmek için Broadcom ile görüştüklerini resmen açıkladı.

OpenAI – Broadcam flörtü hız kazandı

Broadcom ile bir ortaklık, OpenAI için mantıklı bir adım olarak görülüyor. Broadcom’un özel yapay zeka modelleri için çip tasarlama konusunda geçmişten gelen önemli deneyimleri var. Şirket, özellikle Google ile tensor işleme birimi üzerinde çalışıyordu. Broadcom ayrıca özel ASIC çözümleri oluşturma konusunda da uzmanlığa sahip.

OpenAI’nin Nvidia’nın teknolojik üstünlüğüyle hemen rekabet etmesi pek olası görünmüyor. En iyimser tahminlere göre, şirketin yeni bir çip üretmesi 2026’dan önce mümkün olmayacak. Bununla birlikte şirket, genel yapay zeka arayışında kendine daha fazla yetecek bir sürece girmenin yollarını arıyor.

OpenAI, bu yılın başlarında Japonya’da bir ofis açarak yeni gelir modelleri üretmeyi ve dışa bağımlı yapısından tamamen sıyrılmayı hedefliyor. Şirket, ayrıca Khan Academy ve Carnegie Mellon gibi kurumlarla, AI kullanarak kişiselleştirilmiş öğrenme deneyimleri geliştirmek için ortaklıklar kuruyor.

OpenAI CEO’su Sam Altman, Broadcam dışında görüşme halinde oldukları birden fazla üretici olduğunu da belirtti. Bu anlamda OpenAI, belki ilk etapta Nvidia ile olan ortaklığına son vermeyecek ancak şimdiden dev teknoloji firmasına bir mesaj vermek istedikleri de bir gerçek.

Kaynak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu