Özgen KART

Teknolojisiz İşlerimizi Büyütemeyiz

Pandemi ile birlikte teknoloji bizim hayatımızın tam ortasına yerleşti. Evden çalışma sistemi ile birlikte teknolojiye zorunlu olarak yakınlaştık. Uzaktan toplandık, toplantılarımızı uzaktan yaptık teknoloji sayesinde. Yeni iş fırsatları da çıktı teknoloji sayesinde. Bunu değerlendiren yeni markalar çıktı ve büyüdü teknoloji sayesinde. Değişiyoruz sürekli. Zaten değişiyorduk ama teknoloji bu değişimi hızlandırdı. Ama düşünülenden daha da hızlı şekilde hızlandırdı.

E-ticaretin ölçeği büyüdü ve yeni fırsatlar yaratıyor. İş dünyası olarak bu değişimi sıkı şekilde takip etmek zorundayız. Aslında küçük bir yerel firmanın ulusal olması ya da ulusal bir markanın uluslararası olması bu değişim sayesinde çok kolaylaştı. Teknolojinin ürün yelpazesini iyi bilmek gerekiyor burada. Küçük kalmak yerine teknolojiyi düşünerek büyümek daha da kolaylaşıyor. Tek şubemiz var diyen küçük işletmelerimiz bunu belki de zorluklardan dolayı diyorlardı. Teknoloji sayesinde şubeleşmek artık çok kolay. Şubeleri kontrol etmek kolay. Satışları yönetmek kolay. Personeli yönetmek kolay. Reklamlarınızı yönetmek kolay. Ürünleri standart hale getirmek kolay. Teknoloji bize bu avantajları veriyor. Önemli olan teknolojiyi düşünce merkezimizin ortasına alabilmek. Doğru teknoloji düşünürleriyle çalışmak. Teknoloji konusunu “miş” gibi yaparak değil de, güvenilir markaların ellerine teslim etmek.

Türkiye’mizin güzel ürünlerini, güzel değerlerini, hem ulusalda daha fazla il ve ilçeye hem de ülke dışına taşımak için teknolojiyi önceliklerimiz arasına alarak büyütebiliriz. Büyümek bizi kişisel
olarak da büyütür ülke olarak da büyütür. Teknoloji çağında büyüyen gençlerimizi bu iş fırsatlarına dahil edersek teknolojinin çarpan etkisini hepimiz için büyütebiliriz. Buna hepimizin ihtiyacı var.

Kaynak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu