Özgen KART

Yemeklerimizi Franchise Teknolojisiyle Büyütüyoruz

“Başka yerde şubemiz yoktur” diyen işletmelerimizin yerini “Şubeleşmek istiyoruz” diyen işletmeler aldı artık. Pandemi ile birlikte teknolojiyi daha çok kullanmak istiyoruz. Hem bireysel olarak hem de işletmeler olarak teknolojiyi daha çok kullanıyoruz. Teknolojiyi daha sıkı takip ediyoruz. Teknoloji ilginliğimiz daha çok arttı. Bunun sonucu olarak “İşlerimizi nasıl daha çok nasıl büyütebiliriz?” diye düşünmeye de başladık. Teknoloji uzmanı olarak bu tür geri dönüşleri almak bizleri çok mutlu ediyor. Çünkü artık işletmelerimiz büyümek, şubeler açmak istiyorlar. Kendi yöresindeki lezzeti Türkiye’nin uzak illerine, ilçelerine, köşelerine taşımak istiyorlar. Bu arzu ve istek doğal olarak teknolojik çözümler konusunda arayışa itiyor. Biz de Armiya markası olarak franchise teknolojisi konusunda işletmelerimizi bilgilendiriyoruz. Eğitimler veriyoruz, çünkü bu sürecin emin ellerde sağlıklı yürütülmesi çok önemli. Hızlı ve bilinçsizce atılacak adımlarla moral motivasyon kaybedilebilir ve ciddi mali zararlara yol açılabilir. Bu sebeple teknolojik çözümler konusunda daha sağlam ve detaylandırılmış bilgi alışverişleri gerekli.

Türkiye’miz coğrafi işaretler konusunda son yıllarda ciddi adımlar attı, hala da atılıyor. Yani kendimize has çok nitelikli ürünlerimiz var. Bu lezzetlerimizi önce kendi ülkemizde daha fazla noktaya taşımamız lazım, daha sonra da uluslararası şubeleşme yoluna gitmeliyiz. Yani şubeleştirmeye odaklanmalıyız. Bu bakış açısı artık işletmelerimizde var. “Farklı şehirlere ürünümü taşımak istiyorum” diyen firma sahipleriyle sürekli görüşüyoruz. Bu potansiyelin olduğunu gösteriyor. Pandemiden sonra potansiyeli keşfeden iş dünyamızın iştahını gösteriyor. Bu ciddi ve sevindirici bir gelişme, diye düşünüyorum. Gastronomi derneklerimizin, çok nitelikli aşçılarımızın katıldığı veya yönettiği etkinlikler pandemiden sonra çok arttı. Bu etkinliklere katılan bir kişi olarak bu yemeklerimizin şubeleşme iştah ve niyetini gözlemledim. Bunu ülkemizin yemek kültürü fazlasıyla hak ediyor. Burada en önemli adım yemeklerimizi ve lezzetlerimizi teknolojiyle sarıp sarmalama adımıdır. İstanbul’daki firmamız Erzurum’daki şubesini adım adım yönetebilmek istiyor, fiyatları düzenleyebilmek istiyor.

Teknolojik çözümlerimiz bu ve buna benzer sayısız avantajı artık firmalarımıza sağlıyor. Bunları farkeden iş dünyamız artık yerel lezzetleri daha fazla hangi şehirlere taşıyabiliriz arayışında.

Bu bakış açısı sayesinde artık ürünleri ve nitelikleri standart hale getirilmiş lezzetlerimiz şubelerini artıracak, marka isim ve marka tat olma yolunda ilerleyecek. Marka olmak bizim coğrafi işaretlerimizin de hakkıdır diye düşünüyorum.

Kaynak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu