Bilgi Teknolojisi (IT)

Reddit, Bing’i engelledi! Artık sadece Chrome’dan girilebilecek

Reddit, alternatif arama motorlarına erişimi engelledi. Microsoft, Bing ‘in Reddit ‘e erişemediğini doğruladı.

Microsoft, Reddit’in alternatif arama motorlarına erişimi engellediğini doğruladı. Reddit ‘in robots.txt dosyasındaki güncellemeler, Bing ‘in siteyi taramasını durdurdu. Bu durum, Reddit’in Google ile yaptığı anlaşmanın ardından geldi.

Microsoft’tan Reddit ’in Bing ’i engellemesine açıklama geldi

Son zamanlarda yapılan bir araştırma, alternatif arama motorlarının Reddit sonuçlarını artık görüntüleyemediğini ortaya koydu. Bu gelişme, Google ile sosyal medya platformu arasında imzalanan kapsamlı bir anlaşmanın ardından geldi. Reddit, Robots.txt ile ilgili şunları söylemişti.

Microsoft, Bing ‘in gerçekten de Reddit tarafından engellendiğini doğruladı. Bir Microsoft temsilcisi, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Robots.txt standardına saygı duyuyoruz. Bing, 1 Temmuz’da Reddit’in güncellenmiş robots.txt dosyasını uygulamasından sonra Reddit’i taramayı bıraktı.”

Robots.txt protokolü, web sitelerinin bir web tarayıcısının hangi sayfalara erişebileceğini veya erişemeyeceğini yapılandırmasına olanak tanır. Bu değişiklikler bağlayıcı değildir ve aslında bir onur sistemine dayalı olarak çalışır.

Bir web sitesi, belirli web tarayıcılarının ve arama motorlarının erişememesi için robots.txt dosyasını güncellediğinde, bu tarayıcıları bu isteği göz ardı etmesini engelleyen hiçbir teknik engel yoktur. Microsoft, bu durumda Reddit’in talebini kabul etti, ancak yakın zamanda Perplexity AI arama motoruna bağlı bir tarayıcının bir yayıncının isteklerini göz ardı ettiği ortaya çıktı.

Reddit’in isteği, şirketin robots.txt dosyasını güncelleme planlarını ilk doğrulamasından bir ay sonra geldi. Şirket, “açıkça ticari varlıkların Reddit’i kazıdığı” bir artış yaşandığını belirtti. Reddit’in bu değişikliği, bu yılın başlarında Google ile yaptığı, platformun kullanıcı tarafından oluşturulan içeriğini AI eğitimi için kullanmasına izin verecek bir anlaşmanın ardından gerçekleşti.

Yapılan açıklamada, bir Reddit temsilcisi alternatif arama motorlarını engelleme kararının Google anlaşmasıyla ilgisi olmadığını söyledi: “Bu karar, Google ile olan son işbirliğimizle ilgili değildir. Birçok arama motoruyla görüşmelerde bulunduk. Tüm arama motorlarıyla anlaşma sağlayamadık çünkü bazıları Reddit içeriğinin kullanımı konusunda uygulanabilir sözler vermekte isteksizdi veya yapamıyordu.”

Kaynak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu