Yapay Zeka ve Makine Öğrenimi

Windows 11’de hayat kurtaracak gizli özellik keşfedildi!

Windows 11 için Görev Çubuğu sekmesine eklenen gizli bir özellikle oldukça vakit kazanabileceğiniz bir yeniliğe kavuşuyorsunuz.

Microsoft, yeni dönemde yayınladığı Windows 11 güncellemeleriyle stabiliteyi artırdığı gibi, kullanıcılar için oldukça faydalı değişiklikler yapmaya devam ediyor. Microsoft Windows 11’de çok da fazla bilinmeyen yeni bir özellik, zor zamanlarınızda işinizi oldukça kolaylaştırabilir.

Windows 11 için ‘Görevi Sonlandır’ özelliği…

Bildiğiniz gibi Windows 11’de Microsoft’un en çok değişiklik yaptığı alanlardan biri Görev Çubuğu oldu. Hem fonksiyonel özellikleri hem görünümü birkaç kez elden geçirilen Görev Çubuğu için oldukça faydalı ve bilgisayarın takıldığı anlarda hayat kurtarabilecek ‘gizli’ bir özellik eklendi.

Bildiğiniz gibi Windows 11’de herhangi bir uygulama çalışmayı durdurduğunda veya takıldığında, sağ tıklayıp kapatmayı deneseniz bile bazen çabanız işe yaramayabiliyor. Bu aşamada, ‘Ctrl – Alt – Del’ kombinasyonunu kullanıp Görev Yöneticisi’ni açmanız, sonra da uygulamayı bulup sağ tıklayarak ‘Görevi Sonlandır’ demeniz gerekebiliyor.

Ancak Windows 11’e gizlenen basit bir yenilik sayesinde, tüm bu sinir bozucu süreçten tek bir tıkla kurtulabilirsiniz. Windows 11’e eklenen, sağ tıkla ‘Görevi Sonlandır’ butonu sayesinde, Görev Yöneticisi’ne girmeden de işlemlerinizi sonlandırabiliyorsunuz.

Yukarıdaki görselden de görebileceğiniz üzere, Ayarlar -> Sistem -> Geliştiriciler İçin sekmesine gittikten sonra, ‘Görevi Sonlandır’ sekmesine gelerek ‘Kapalı’ olan tiki ‘Açık’ olarak işaretlemeniz kafi… Daha sonrasında görev çubuğundaki herhangi bir simgeye sağ tıkladığınızda ‘Görevi Sonlandır’ butonu sizleri karşılayacaktır.

Kaynak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu