Sosyal Medya

VPN kullananlar dikkat, hesaplarınız çalınabilir!

Instagram erişim engeli gelmesiyle birlikte VPN kullanımı önemli derecede yükseldi.

Instagram’a erişim engeli gelmesiyle birlikte kullanıcılar, popüler sosyal medya uygulamasına bağlanmak için farklı yöntemler kullanmaya başladılar. Özellikle Sanal Özel Ağ olarak da bilinen VPN kullanımı oldukça arttı ve App Store ve Google Play Store gibi uygulama mağazalarında en popüler listelerine girmeyi başardılar. Peki VPN ne kadar güvenli?

Hakkı Alkan açıkladı: “Sosyal medya hesabınız ve kredi kartı bilgileriniz çalınabilir”

VPN güvenilirliği her erişim engeli ortaya çıktığında sorgulanıyor. Birçok kişi ücretsiz uygulamaları kullanırken, ücretsizlere güvenemeyenler ise ücretli VPN uygulamalarına yöneliyor. Sanal özel ağ olarak da bilinen VPN, uzaktan erişim yoluyla farklı ağlara bağlanmanıza olanak sağlayan ve anonim olmanızı sağlayan bir teknolojidir.

“VPN kullanmak güvenilir mi?” sorularına ise Hakkı Alkan’dan açıklama geldi. Kurucumuz Alkan’ın yaptığı açıklamalara göre özellikle tarayıcı üzerinden kullanılan VPN’ler güvenilir değil. Arka planda sosyal medya hesaplarınız ve kredi kartı detaylarınız gibi önemli bilgilerinizin çalınabileceğini belirten Hakkı Alkan, çok önemli bir işiniz yoksa VPN kullanımından bir süre uzak durmanızın iyi olacağını belirtti.

Erişim yasağı hakkında da yaptığı açıklamalarla birlikte bu sorunun kısa sürede çözüleceğini düşünen Hakkı Alkan, Instagram’ın şirketi Meta’nın bu engeli oluşturan katalog suçlara dahil olan içerikleri bir şekilde kaldıracağını ve BTK‘ya başvuru yapacağını söyledi.

Kaynak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu