Bilgi Teknolojisi (IT)

Elon Musk’tan OpenAI için yeni iddia: Dolandırıcı ve şantajcı!

Elon Musk, OpenAI ve CEO Sam Altman’a dava açtı. Şirketin çeşitli konularda dolandırıcılık yaptığını savunuyor.

X ve xAI CEO’su Elon Musk, yapay zekaya yönelik tartışmalardan geri durmuyor. Bu kapsamda OpenAI’a karşı dolandırıcılık ve şantaj ihlalleri iddiasıyla yeni bir dava açtı. Elon Musk, OpenAI CEO’su Sam Altman’ın da bu ihlallere karıştığını söyledi.

Elon Musk, OpenAI ve Sam Altman’a dava açtı

Yeni davada Elon Musk, OpenAI’ın gelişmiş yapay zeka modellerini açık kaynaklı olarak yayınlama sözünden döndüğünü iddia etti. Musk’ın iddiasına göre OpenAI, kendi modellerini kodlama asistanı Copilot gibi hizmetlerde kullanmak için Microsoft’a lisansladı.

OpenAI’ın ilk kurucu ve yatırımcılarından biri olan Musk, 2018’de yönetim kurulundan ayrıldı. Bu süreden sonra şirketin kâr amacından dolayı hedeflerinden saptığını söyledi. Davaya göre Musk, OpenAI’ın anlaşma şartlarını ihlal ettiğini ve “şirketteki hisselerini dolandırmak için komplo kurduğunu” savunuyor.

OpenAI daha önce kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olarak faaliyet göstermişti. Ancak Musk’ın şirkete karşı açtığı davanın ardından hedeflerini güncelleyerek kâr amacı güden bir yapıya geçti. İlk dava Haziran ayında kamuoyuna açıklama yapılmadan geri çekildi.

Musk’ın avukatı ise yeni davanın daha fazla saldırgan olacağını söyledi ve OpenAI’ın modellerinde yapay zeka etiğini çiğnediğini savundu. Microsoft anlaşması nedeniyle çeşitli güvenlik ihlallerini kamuoyundan gizlediğini iddia etti.

Dava, mahkemeden OpenAI’ın çeşitli yetenekleri kamuoyuyla paylaşmasını ve Microsoft’la yapılan anlaşmaları geçersiz kılmayı hedefliyor. Mahkemenin OpenAI ve Sam Altman’a yönelik iddiaları nasıl değerlendireceği belirsiz.

Kaynak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu