Bilgi Teknolojisi (IT)

Windows 11’i tek tuşla Windows 10’a dönüştürün!

Windows 11 için Windows 10 arayüzü uygulama aracı çıktı. Tek bir tuşla Windows 11 görünümünü değiştirebilirsiniz.

Microsoft yıllardır kullanıcıları Windows 11’e davet ediyor. Windows 10 için resmi destek önümüzdeki yıl sonlanacak olsa da, kullanıcı oranı açısından birinci olmaya devam ettiğini belirtelim. Ancak yeni bir araç, Windows 11 ile Windows 10 arasında entegrasyon sağlıyor.

Tek tuşla Windows 11 ve Windows 10 bağlantısı sağlamak mümkün

RevertSV adlı yeni bir program, Windows 11 kullanıcılarına masaüstü deneyimini Windows 10’a dönüştürmeyi hedefliyor. Bir YouTuber tarafından geliştirilen uygulama, Windows 11’in stilini ve arayüzünü bir önceki işletim sistemine benzeyecek şekilde değiştiriyor.

RevertSV, Windows 11’in masaüstü pencere yöneticisini ve tasarımın tek tıklamayla dönüştürmeyi hedefliyor. Bunun için de uDWM ve DWMAPI kütüphaneleri gibi bileşenlerden yararlanıyor. Test videolarında uygulamanın Başlat menüsünü, görev çubuğunu, pencere kenarlıklarını ve diğer öğeleri Windows 10’a çevirdiğini söylemek mümkün.

Windows 11 her yeni özellik güncellemesiyle kullanıcı kazanmaya devam etse de, benimsenmesi son iki yılda Microsoft’un beklentisinden daha yavaş oldu. Bazı istatistikler Windows 10’un hala masaüstü işletim sistemi pazar payının yaklaşık üçte ikisine sahip olduğunu gözler önüne seriyor.

RevertSV ise önceki işletim sistemini Windows 11 ile birleştirmeyi hedefliyor. Bu kapsamda işletim sistemini tamamen geri döndürmeye gerek kalmadan kullanıcı deneyimini yenilemeyi amaçlıyor.

RevertSV şu anda Internet Archive gibi çeşitli platformlarda yer alıyor. Ancak uzmanlar, Windows’ta değişiklik yaptığını hatırlatarak sanal makine ortamında test etmeyi öneriyor.

Kaynak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu