Yazılım ve Uygulamalar

Windows’un ikonik uygulaması yıllar sonra güncellendi!

Windows 11 ile Yapışkan Notlar uygulaması güncellendi. Ancak ilk yorumlara göre büyük eleştiri topluyor. 

Microsoft’un Windows 10 ve Windows 11 için sunduğu Yapışkan Notlar uygulaması yenilendi. OneNote odaklı olarak yeniden güncellenen uygulamanın ilk tepkileri ise olumsuz oldu. Güncellenen uygulama bazı yeni özellikler sunarken, uygulamayı kullanışlı kılan özellikleri kaybettiği düşünülüyor.

Windows 11 ile Yapışkan Notlar güncellemesi eleştiri topluyor

Yeni Yapışkan Notlar, Microsoft 365 Insider programı kapsamında hala test ediliyor. Bu yüzden son halini almadan önce neden geniş çapta dağıtıldığı da belirsiz. Yenilenmiş versiyon artık OneNote ile birlikte geliyor. Yani OneNote’u istemiyor olsanız bile sadece Yapışkan Notlar’ı kullanmak mümkün değil.

En önemlisi ise yeniden tasarlanan uygulamanın eski versiyona kıyasla daha düşük performansta çalıştığını gözlemledi. Bu da basit bir not alma aracı olarak tasarlanma amacının önüne geçiyor. Daha yavaş arayüz, hızlı not almak için kullanılan uygulamanın cazibesini düşürüyor.

Bazı kullanıcılar da güncelleme sonrasında notların kaybolduğunu ele aldı. Ancak test sürümü olmasından dolayı bu hataların düzeltilebileceği düşünülüyor.

Bu kapsamda birçok kullanıcı Microsoft Store’da indirilebilir olan önceki Yapışkan Notlar sürümüne geri dönmüş durumda. Bu versiyon, eski özellikleri temel alırken aynı zamanda cihazlar arasında OneNote senkronizasyonu da sağlıyor.

Yeniden tasarlanmış uygulama henüz önizleme aşamasında olsa da, pek çok kullanıcının tepkisin toplamış durumda. Bu kapsamda Microsoft’un eski seçenekleri kaldırmadan önce performans sorunlarını ele alması da isteniyor.

Kaynak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu