Sosyal Medya

Elon Musk’a sert uyarı: X kapatılabilir!

Avrupa Komisyonu’ndan Elon Musk’a ciddi bir uyarı geldi. Elon Musk eğer uyarılara uymazsa sosyal medya platformu X tamamen kapanabilir.

Avrupa Birliği Komisyonu uzun zamandır beklenen Donald Trump röportajı öncesinde Elon Musk’ı sert bir şekilde uyardı. Dijital Hizmetler Yasası’nı ihlal edebilecek paylaşımların yayınlanmaması konusunda uyarılan Elon Musk, eğer kısıtlamalara uymazsa sosyal medya platformu X’in kapatılmasına yol açabilir.

AB Komisyon üyesi Breton’dan Elon Musk’a uyarı mektubu!

Elon Musk ve Trump arasında geçmesi planlanan röportaj öncesinde sosyal medya platformu X’in sahibi Musk, Avrupa Birliği Komisyonu’ndan sert bir uyarı aldı. Bir süredir yanlı paylaşımları ile ülke siyasetinde büyük bir yer edinen Musk, AB Komisyonu’nun odağına takıldı. Röportaj sonrasında oluşabilecek bazı algıları engellemek isteyen Avrupa Birliği, Musk’a bir mektup gönderdi.

AB Komisyon üyesi Thierry Breton tarafından yazılan mektupta 300 milyondan fazla kullanıcısı olan X’in Dijital Hizmetler Yasası’na uyma yükümlülüğü olduğu hatırlatıldı. Elon Musk’a röportaj sonrasında oluşabilecek zararlı içeriklerin yayılmasını kontrol altında tutma yükümlülüğünün elinde olduğunu hatırlatan Brenton, derhal gerekli önlemlerin alınması gerektiğini belirtti ve şu sözleri söyledi:

“Size, Birleşik Krallık’taki son olaylar ve platformunuz X’te bir ABD başkan adayı ile aranızda gerçekleşecek ve AB’deki kullanıcıların da erişimine açık olacak canlı sohbetin yayınlanmasıyla ilgili olarak yazıyorum… Dünya genelindeki büyük siyasi veya toplumsal olaylarla bağlantılı olarak şiddeti, nefreti ve ırkçılığı kışkırtabilecek içeriklerin yayılmasıyla ilişkili AB’deki potansiyel riskleri izliyoruz. Bu tür içeriklere seçim bağlamındaki tartışmalar ve röportajlar da dahildir… Bu nedenle sistemlerinizin etkinliğini derhal sağlamanızı ve alınan önlemleri ekibime bildirmenizi rica ediyorum.

”Avrupa Birliği Komisyon üyesi Thierry Breton

Tam bir sayfa uzunluğundaki mektubun bir kısmını sizlerle paylaşmış olsak da, Elon Musk için durum çok ciddi. Eğer Elon Musk uyarıları dinlemez ve X’te Avrupa Birliği yasalarını ihlal eden paylaşımlar olursa sosyal medya platformu X erişim engeli ile karşı karşıya kalabilir.

Kaynak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu