Bilgi Teknolojisi (IT)

HyperOS 1.0.45.0 güncellemesi yayınlandı! İşte yenilikler

Xiaomi 14 modeli için HyperOS 1.0.45.0.UNCCNXM güncellemesi yayınlandı. CarWith dahil birçok yenilik ve iyileştirme yapıldı.

Xiaomi 14 modeli için önemli bir güncelleme yayınladı. HyperOS 1.0.45.0.UNCCNXM sürüm güncellemesi, 389 MB boyutunda birçok yenilik ve iyileştirmeyle geldi. Güncelleme, özellikle CarWith özelliği için getirilen kişiselleştirme seçenekleriyle dikkat çekiyor.

Xiaomi 14 için HyperOS 1.0.45.0 güncellemesi neler sunuyor?

Xiaomi, HyperOS 1.0.45.0 güncellemesi ile sistem performansını artırmayı hedeflemiş. Özellikle uygulama başlatma hızında önemli iyileştirmeler yapıldı. İşte bu alandaki başlıca yenilikler:

  • Uygulama başlatma hızını artırmak amacıyla başlatma animasyonu stratejisi optimize edildi.
  • Uygulama başlatma sürecindeki iyileştirmeler sayesinde, uygulamaların açılış süreleri kısaldı.
  • Bazı oyunlarda yaşanan çökme problemleri giderildi.

Serbest Pencere Modu:

HyperOS 1.0.45.0 güncellemesi, serbest pencere modunda da önemli iyileştirmelerle geldi. Kullanıcıların yatay ve dikey ekran geçişlerinde yaşadıkları bazı sorunlar çözüldü:

  • Yatay ve dikey ekran geçişlerinde, küçük pencere modunda video uygulamalarının düzgün görüntülenmemesi sorunu giderildi. Artık videolar, her iki modda da sorunsuz bir şekilde oynatılabilecek.
  • Bazı oyun senaryolarında mini pencere boyutlarıyla ilgili yaşanan problemler düzeltildi.

CarWith özelleştirme opsiyonu:

Bu güncellemenin en dikkat çekici yeniliklerinden biri, CarWith özelliği için getirilen özelleştirme seçenekleri oldu. CarWith, Xiaomi’nin araç içi bilgi ve eğlence sistemi için sunduğu bir arayüz oluyor. Bu güncellemeyle birlikte çok daha kişisel hale geldi:

  • CarWith’in arayüzü için yeni görsel deneyim seçenekleri eklendi. Bu yenilikler arasında yeniden tasarlanmış 6 farklı yatay ve dikey boyutta araç içi arayüzü, yeni harita kartı, müzik kartı ve Xiao AI (Xiaomi’nin akıllı asistanı) için yeniden tasarlanan diyalog penceresi yer alıyor.
  • Kullanıcılar artık CarWith arayüzünü daha kişisel bir hale getirebilir. Araç içi duvar kağıtlarını değiştirebilir, arka plan efektlerini ayarlayabilir, kart sıralamalarını özelleştirebilir ve yeni widget’lar ekleyebilir.
  • CarWith’in navigasyon deneyimi de güncellendi. Harita navigasyonu artık tam ekran olarak görüntülenebiliyor ve yeni bir navigasyon kapsülü eklendi.

HyperOS 1.0.45.0 güncellemesi ile, yukarıdaki büyük yeniliklerin yanı sıra, çeşitli düzeltmeler ve küçük iyileştirmeler de içeriyor. Örneğin, doğal afet uyarıları için yapılan aboneliklerde yaşanan sorunlar giderildi.

Global arama sırasında yaşanan, uzun ekran görüntüsü alma işleminin arka planının tamamen siyah olmasına neden olan hata düzeltildi. Bu, kullanıcıların arama deneyimini iyileştirecek bir düzeltme. Kilit ekranı düzenleme işlevi için bir anahtar eklendi. Bu sayede, kullanıcılar kilit ekranına uzun süre bastıklarında kilit ekranı düzenleme moduna geçip geçmeyeceklerini seçebilecekler.

Kaynak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu