Bilgi Teknolojisi (IT)

Google, Chrome’un Gizli Mod sorununu çözüyor!

Google Chrome’da gizli sekme geçişi kolaylaşıyor. Kullanıcılar çok yakında normal ve gizli sekmeleri birleştirebilecek.

Google, Android için Chrome uygulamasında Gizli Mod özelliklerini geliştirmeye başladı. Buna göre gizli sekmede gezinmeyi daha kolay hale getirecek bazı değişiklikleri test ediyor. En önemli yenilikler başında gizli ve normal sekmeler arasında geçiş kolaylığı olacak.

Google Chrome’da gizli sekme geçişi kolaylaşıyor

Google, Android için Chrome Canary’de bazı yeni gizli sekme özelliklerini ele aldı. Bunların başında gizli sekmelerin araç çubuğuna taşınabilmesi oldu. Bu özelliği etkinleştiren kullanıcılar, içerik menüsünde “Gizli’ye geç” ve “Gizli’den çık” butonlarını görecek.

Bu kısayol, ayarlar arasında gezinmek zorunda kalmadan gizlilik modunu değiştirmeye olanak tanıyacak. Normal tarama verileri ile tarama geçmişine veya cihaza kaydedilmeyecek sekmeler arasında geçiş yapmak da kolaylaşmış olacak.

Buna ek olarak Google, Chrome’a entegre edilecek medya özellikleri üzerinde de çalışıyor. Circle To Search için Sesli Arama seçeneği sunacak. Bu da kullanıcıların yüksek sesle çalan veya mırıldandıkları şarkıları belirlemelerine olanak tanıyacak. Google’ın ayrıca Mırıldanarak Arama seçeneğine sahip olduğunu belirtelim.

Google’ın ayrıca Fotoğraflar uygulamasında videoları otomatik olarak kırpmak ve geliştirmek için bir Spotlight modunu test ettiği aktarıldı. Bu mod ile kullanıcılar, akıllı telefonda kaydettikleri videolara otomatik filtreler koyabilecek.

Google ayrıca Chrome için Manifest V2 desteğini çok yakında Manifest V3 ile değiştirecek. Bu da reklam engelleyiciler başta olmak üzere birçok eklentiyi devre dışı bırakacak.

Kaynak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu