Otomasyon ve Robotik

Amazon drone ile teslimat konusunda sınıfta kaldı!

Amazon drone ile teslimat konusunda epey bir yol aldı ancak çözemediği çok ciddi sorunlar var.

Drone gibi insansız hava araçları veya robotlar ile teslimat yapmak birçok alışveriş sitesinin yakın gelecekteki hedeflerinden biri. Bu şirketler arasında Amazon ise bir öncü olmak istedi ve drone ile teslimatlara başladı. Ancak pilot bölgedeki çalışmalarda çok ciddi bir sorun ile karşı karşıya kalındı. Peki “Amazon drone ile teslimat” sistemini sınıfta bırakan bu sorun tam olarak ne?

Kullanıcılar: Amazon drone ile teslimat yaparken sanki bir arı sürüsü bize doğru geliyor!

Bilindiği üzere drone gibi insansız hava araçları yeterince gürültülü makineler. Sahip oldukları kanat yapıları sebebiyle büyük oranda sesler çıkartan bu makineler çevrelerindeki pek çok kişiyi de rahatsız etmekte. Keza mini çaptaki drone modellerinin çıkardıkları sesi düşündüğümüzde bir teslimat için kullanılan bir drone modelinin çıkaracağı sesi düşünmek bile insanı rahatsız ediyor.

Özellikle sahil kasabası gibi sakin yerlerde büyük bir problem olacak olan bu sorun ilk olarak Amazon’un pilot bölge ilan ettiği College Station, Texas bölgesinde fark edildi. Bölgede çalışmakta olan John Case, CNBC’ye yaptığı röportajda teslimat için kullanılan drone modellerinin bir arı sürüsü gibi ses çıkardığını bildirdi.

Bu ses ilk etapta sizi rahatsız etmeyecek gibi gelebilir. Ancak evinizin işlek bir bölgede olduğunu düşünün. Her 5 dakikada bir Amazon’a ait drone modellerinin çıkardığı arı sesini duymak yeterince rahatsız edici olacaktır. Teslimat yönteminden oldukça emin olan Amazon faaliyet bölgesini genişletmek istiyor. Ancak ses dolayısıyla gelen şikayetler şirketin önünü kesiyor.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Amazon yaptıkları her teslimat ve mutlu müşteriden gurur duyduklarını ve ses konusunu dikkate aldıklarını bildirdi.

Kaynak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu