Donanım ve Gömülü Sistemler

Yeni Snapdragon işlemci, bu Galaxy modeline güç verebilir!

Qualcomm tarafından dün duyurulan Snapdragon 7s Gen 3 işlemci için Samsung’dan yeni bir Galaxy telefon tanıtılabilir. 

Qualcomm, hem amiral gemisi hem de orta segment cihazlar için duyurduğu işlemciler ile özellikle Android dünyasında önemli bir pazar payına sahip. Ekim ayında Snapdragon 8 Gen 4 işlemciyi duyurması beklenen marka, dün yaptığı duyurularla birlikte orta seviye işlemcisi Snapdragon 7s Gen 3’ü tanıttı. Şimdi de bu işlemci ile gelebilecek ilk Samsung Galaxy telefon belli olmuş olabilir. İşte Snapdragon kullanabilecek yeni Galaxy cihaz

Galaxy M serisi, Snapdragon 7s Gen 3 ile gelebilir

Samsung’un yıllardır piyasaya sürmeye devam ettiği ve tam fiyat performans olarak açıklanan M serisi cihazları, ulaşılabilirliği açısından büyük bir kitleye sahip. Geçtiğimiz yıl tanıtılan 7s Gen 2’nin yeni sürümü olarak tanıtılan işlemcinin tekrardan F ve M serilerinde görülmesi çok yüksek ihtimal olarak belirtiliyor.

Örneğin Galaxy F55 için de Snapdragon 7 serisi kullanılması, ilerleyen zamanlarda tanıtılması beklenen Galaxy F56 ve Galaxy M56 için “Acaba Snapdragon 7s Gen 3 işlemci kullanılacak mı?” sorularını akıllara getiriyor.

Henüz bir kesinlik bulunmayan iddianın kaynağı yalnızca geçmişte de Snapdragon 7 serisinin M ve F serilerinde kullanılması. Ayrıca Galaxy A serisinde de bu işlemciyi görebiliriz fakat önceki sızıntılara göre Galaxy A56 için Exynos 1580 işlemci kullanılacak. Bundan dolayı A serisi için ihtimal daha düşük olabilir.

Snapdragon 7s Gen 3 özellikleri

Yeni işlemcinin özelliklerine bakacak olursak, 4nm üretim teknolojisi ile üretilmiş işlemci 1 adet 2.5GHz ana çekirdek, 3 adet 2.4GHz performans çekirdeği, ve 4 adet 1.8GHz verimlilik çekirdeği olmak üzere 8 çekirdek ile geliyor. Öncekine kıyasla yüzde 20 daha hızlı CPU performansı, yüzde 40 daha hızlı GPU performansı, yüzde 30 daha iyi AI performansı, ve yüzde 12 daha düşük güç tüketimi sunuyor.

Kaynak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu