Genel

Şok olacaksınız: Microsoft’un çalışanlarına verdiği maaş belli oldu!

Microsoft cephesine yakın kaynaklar, şirketin yapay zeka departmanında çalışan uzmanlarına ne kadar maaş ödediğini ortaya çıkardı.

Yapay zeka alanında Google ile birlikte en önde gelen şirketlerden biri olan Microsoft, bu alanda yaptığı büyük yatırımlarla dikkat çekiyor. Şirket özellikle yapay zeka alanında uzmanlaşmış çalışanlarına oldukça dolgun maaşlar ödemesiyle de dikkatleri üzerine çekti. İşte şirketin çalışanlarına ödediği maaşlar.

Microsoft, yapay zeka departmanını paraya boğuyor

Microsoft, OpenAI gibi önemli yapay zeka girişimlerine milyarlarca dolar yatırım yapmasının yanı sıra, bu yılın başlarında Microsoft AI adını verdiği yeni bir organizasyon da kurdu. Bu organizasyon, Microsoft’un yapay zeka alanındaki tüm faaliyetlerinin beyni olarak konumlanıyor.

Ancak son zamanlarda, bu yeni organizasyonun çalışanlarının diğer departmanlardaki meslektaşlarından daha yüksek maaşlar alması, şirket içinde maaş adaletsizliği konusunda da tartışmaları beraberinde getirdi. Yapay zeka departmanı elbette bu maaş farklarından memnunken, diğer departmanlardaki çalışanlar durumdan hiç hoşnut değil.

Microsoft’a yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre, Microsoft’un AI departmanında çalışanlar, senede ortalama 377 bin dolar (yaklaşık 13 milyon TL) maaş alıyorlar. Bu rakam, diğer departmanlardan ortalama 120 bin dolar (yaklaşık 4 milyon TL) daha fazla…

Her ne kadar şirket içindeki dengeleri bilmemiz çok mümkün olmasa da, yapay zeka gibi önemli bir alanda yazılım mühendislerinin daha fazla maaş alıyor olması kulağa çok da garip gelmiyor. Elbette çalışanlar arasındaki maaş dengesini ayarlamak Microsoft gibi dev bir şirket için önemli bir konu.

Kaynak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu