Sosyal Medya

Instagram’dan etkileşimi arttıracak yeni özellik!

Instagram, kaydırmalı post be diğer paylaşımlar için yeni özelliklerini duyurdu. İşte paylaşılan yenilikler.

Sosyal medya dünyasının en büyük platformlarından Instagram, üzerinde çalıştığı yeniliklerle kullanıcılarının deneyimlerini arttırmaya devam ediyor. Son olarak Meta, etkileşimleri daha da arttırmaya yönelik yeni hamlelerini duyurdu.

Instagram kaydırmalı post, 20 fotoğraf ve videoya çıkarıldı

Instagram, üç başlık altında sunduğu yeniliklerini duyurdu. Reels ve hikayelerde yeni yazı tipleri, yazı animasyonları ve efektler platformdaki yerini aldı. Ayrıca fotoğraflar ve Instagram kaydırmalı post gönderilerine yazı ve çıkartma eklenebilecek. Son olarak da tek bir gönderideki içerik limiti 20 fotoğraf ve videoya çıkarıldı.

Yenilikleri incelememiz gerekirse; son güncelleme ile birlikte, Reels ve hikayeler için yeni yazı tipleri, animasyonlar ve efektler kullanıma sunuldu. Artık metin aracı üzerinden yazı butonuna dokunarak, bu yeni yazı tiplerini görebilirsiniz.

İkinci olarak göze çarpan yenilik ise metin ekleme ve görseller katmanlama diyebiliriz. En yeni yazı tipleri de dahil olmak üzere, metin ekleyebilir ve çıkartmalar kullanarak görseller katmanlayabilirsiniz. Bunun için galerilerinden bir fotoğraf seçtikten sonra metin düğmesine dokunarak, çeşitli yazı tipleri ile fotoğraflarına metin ekleyebilirsiniz.

Son olarak Instagram kaydırmalı post paylaşımlarında artık sayı arttı. Platformun popüler özelliklerinden biri olan kaydırmalı post gönderilerindeki fotoğraf ve video sınırı, 10’dan 20’ye çıkarıldı. Bu sayede kullanıcılar, bir gönderide daha fazla fotoğraf ve video ekleyebiliyor.

Kaynak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu