Bilgi Teknolojisi (IT)

81 ilde Milli Teknoloji Atölyeleri kuruluyor!

Gençlerin teknolojiye olan ilgisini ve yeteneklerini geliştirmek için 81 ilde Milli Teknoloji Atölyeleri kuruluyor

Türkiye’nin Milli Teknoloji Hamlesi hedefleri doğrultusunda, gençlerin teknolojiye olan ilgisini ve yeteneklerini geliştirmek amacıyla 81 ilde Milli Teknoloji Atölyeleri kuruluyor. Bu atölyeler, gençlere hayallerindeki projeleri hayata geçirme, ulusal ve uluslararası bilim ve teknoloji yarışmalarına hazırlanma imkanı sunacak.

Milli Teknoloji Atölyeleri kuruluyor

Milli Teknoloji Atölyeleri, gençlerin teknoloji alanında kendilerini geliştirmelerini, yenilikçi fikirler üretmelerini ve bu fikirleri prototiplere dönüştürmelerini sağlayacak donanım ve bilgiye erişimlerini kolaylaştırmayı hedefliyor. Bu sayede, yerli ve milli sanayi için ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi ve girişimci gençlerin desteklenmesi amaçlanıyor.

Atölye konumu ve destekler

Atölyeler, üniversitelerde ve TÜBİTAK destekli bilim merkezlerinde kurulacak. Bilim ve teknoloji yarışmalarına katılacak takımlara makine, teçhizat ve sarf malzeme desteği sağlanacak.

Kimler Başvurabilir?

  • Müşteri Kurum (MK):
    • Proje yürütücüsü kuruluşu belirleyerek Ön Protokol imzalayan, proje sonuçlarının uygulanmasını taahhüt eden ve TÜBİTAK ile eşgüdümün sağlanmasından sorumlu olan vakıf/devlet üniversitesi veya TÜBİTAK destekli veya işbirliği ile yürütülen bilim merkezleri/eğitim kurumları.
  • Proje Yürütücüsü Kurum/Kuruluş (PYK):
    • TÜBİTAK tarafından desteklenmesi kabul edilen Atölye projesini fiilen yürüten kurum/kuruluşlar. PYK’ler, kuluçka merkezine sahip, girişimcilik ve mentörlük eğitimleri verebilen, ortak hedeflere sahip firmaların eşleştirilmesini teşvik edebilen, AR-GE ve inovasyon çalışmalarını birlikte yürütebilen ve teknoloji transferi için ortam sağlayabilen, TÜBİTAK’ın ortağı olduğu teknoloji merkezleri olmalıdır.

Kaynak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu