Yazılım ve Uygulamalar

Microsoft, herkesin beklediği Windows özelliğini yanlışlıkla kaldırdı

Windows 11 için Recall özelliği tartışma yaratmaya devam ediyor. Microsoft, özelliğin kaldırılmasına karşı çıktı.

Microsoft bir süre önce Windows 11 için Recall isimli bir özellik geliştirdi. Kullanıcıların hareketlerini izleyerek kısayollar oluşturacak bu özellik, güvenlik endişeleri nedeniyle askıya alındı. Geçtiğimiz hafta ise özelliğin Windows’tan tamamen kaldırıldığı görüldü. Ancak Microsoft, Recall özelliğini yanlışlıkla kaldırdığını açıkladı.

Windows 11 Recall zorunlu mu olacak?

Bazı Windows 11 kullanıcıları Denetim Masası üzerinden Recall desteğinin kaldırılabileceğini ortaya koydu. Ancak Microsoft bunun sadece bir hata olduğunu, yeni özelliği devre dışı bırakmadıklarını dile getirdi.

Recall, geçmiş konuşmaları veya belgeleri hatırlama gibi görevlere yardımcı olması için yapay zeka destekli bir özellik olarak planlandı. Bunun için de kullanıcıların bilgisayarlarında yaptıklarının ekran görüntülerini alması gerekiyor. Tabii bu durum güvenlik endişelerini artırdı.

KB5041865 kodlu son Windows derlemesinde Recall, isteğe bağlı özelliklerden biri olarak listelendi. Bu da bazı kullanıcıların, özellik kullanıma sunulduğunda kaldırma hakkına sahip olacaklarını düşünmelerine yol açtı.

Microsoft Kıdemli Ürün Müdürü Brandon LeBlanc yaptığı açıklamada, Recall’ın yanlış listelendiğini ve yeni güncellemede isteğe bağlı Windows özelliklerinden çıkarılacağını belirtti. Şu anda kullanıcılara Recall’ı kaldırma olanağı vermediklerini doğruladı.

Microsoft, Recall özelliğini Windows Hello kimlik doğrulamasıyla birlikte Copilot+ bilgisayarlarda devreye almaya planlıyor. Böylece ekran görüntüleri de şifrelenmiş bir veritabanında saklanacak ve güvenlik endişeleri giderilecek. Tabii Windows Insider’lar için isteğe bağlı olacağını belirtelim.

Kaynak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu