Sosyal Medya

RTÜK başkanı açıkladı: YouTube sokak röportajları denetlenecek!

RTÜK, Youtube içerik üreticileri için lisans zorunluluğu uygulaması üzerinde çalışıyor. İşte Ebubekir Şahin’in açıklamaları

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, YouTube üzerinden yapılan yayınlara ilişkin bazı açıklamalarda bulundu. Şahin, denetimin daha da artacağını belirtirken sokak röportajları konusuna da değindi.

Youtube yayıncılarına lisans zorunluluğu gelecek

RTÜK başkanı, YouTube yayıncılarına lisans zorunluluğu getirileceğini duyurdu. Açıklamasında sokak röportajlarına değinen Şahin, röportajlarının amacını aştığını belirtti. Ek olarak halkın ifade özgürlüğünü kullanırken sözlerinde biraz daha dikkatli olması gerektiğini açıkladı.

RTÜK başkanı, gerekçe olarak “ekonomi gibi teknik konularda uzman olmayan kişiler” röportaj verdiğinde yanıltıcı olabiliyor. dedi. Röportajlarda kullanılan üslubun yer yer basın etik değerleriyle örtüşmediğini ifade etti.

RTÜK Başkanı Şahin, Youtube üzerinden düzenli yayın yapan hesaplara ilişkin yeni düzenlemeye de değindi. Geçtiğimiz hafta Youtube yetkilileriyle bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Şahin, içerik üreticilerine yönelik lisans zorunluluğu uygulamasını hayata geçireceklerini belirtti.

Yapay zeka, YouTube içeriklerini denetleyecek

RTÜK başkanı, denetimi sadece insan izlemesiyle yapmayacaklarını belirtti. Şahin, denetimlerde yapay zekâ teknolojisinin de devreye gireceğini belirtti. Uygulama sırasında yapay zeka, belirli kelimeleri tespit ederek denetleme gerçekleştirecek.

Kaynak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu