Yapay Zeka ve Makine Öğrenimi

Ünlü oyuncu Tom Hanks, yapay zeka ile ilgili uyardı!


Ünlü oyuncu Tom Hanks, yapay zeka ile oluşturulan klonu üzerinden yapılan sahte reklamlar konusunda takipçilerini uyardı.

68 yaşındaki Hanks, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, yüzünün ve sesinin sahte reklamlar için izinsiz olarak kullanıldığını belirtti.

Hanks, Perşembe günü yaptığı açıklamada, “İnternet üzerinde adımı, görüntümü ve sesimi kullanarak mucizevi tedaviler ve ilaçlar tanıtan birçok sahte reklam dolaşıyor.” dedi.

Bu reklamların, izni olmadan ve dolandırıcılık amaçlı olarak yapay zeka ile oluşturulduğunu ifade eden Hanks, bu tür reklamlarla ve ürünlerle hiçbir ilgisi olmadığını vurguladı. Hanks, tip 2 diyabet hastası olduğunu ve tedavisiyle ilgili olarak yalnızca sertifikalı doktoruyla çalıştığını belirterek, takipçilerini uyardı: “ALDANMAYIN. DOLANDIRILMAYIN. ZAHMETLE KAZANDIĞINIZ PARANIZI KAYBETMEYİN.”

Yapay zeka ile ünlülerin ses ve görüntülerinin manipüle edilerek sahte reklamlar veya siyasi desteklerle ilişkilendirildiği durumlar son zamanlarda artış göstermekte. Bu tür reklamlarda Elon Musk, Warren Buffett, Youtuber MrBeast, CBS sunucusu Gayle King ve Taylor Swift gibi pek çok popüler isim hedef alındı. Geçtiğimiz günlerde Donald Trump, Taylor Swift hayranlarının “Swifties for Trump” tişörtleri giydiğini gösteren bir dizi görseli Truth Social’da paylaştı. NBC News’e göre, Trump’ın paylaştığı bu görsellerin çoğu yapay zeka tarafından oluşturulmuştu.

Mayıs ayında, ünlü oyuncu Scarlett Johansson da OpenAI’i, izni olmadan sesini taklit ederek GPT-4o modelinde kullanmakla suçlamıştı. Johansson’ın bu duruma gösterdiği tepki, Hollywood aktörlerini temsil eden SAG-AFTRA sendikası tarafından da desteklendi.

Sendika sözcüsü, ünlülerin ses ve görüntülerinin izinsiz dijital olarak çoğaltılmasına karşı federal yasal düzenlemeler için mücadele ettiklerini belirtti.

Kaynak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu