Yazılım ve Uygulamalar

Windows’ta uygulama başlatma süresi yarı yarıya azaldı!

Microsoft, Windows App SDK 1.6 sürümüyle önceden derleme desteği sundu. Uygulama başlatma süreleri yüzde 50 azaldı.

Microsoft, Windows App SDK 1.6 sürümünü yayınladı. Yeni sürümle birlikte gelen en dikkat çekici yeniliklerden biri ise, Ahead-of-Time (AOT) yani önceden derleme desteği. Bu özellik sayesinde uygulamaların başlatma sürelerinde büyük bir hız artışı sağlanıyor. Öyle ki, uygulamaların %50 daha hızlı açıldığı söyleniyor.

Microsoft Windows App SDK 1.6 sürümünde uygulama başlatma süresi %50 kısalıyor

Bir örnek verecek olursak, Microsoft’un test ettiği Contoso Camera uygulamasında, AOT destekli versiyonun başlatma süresi %50’ye kadar kısalırken, uygulama boyutu sekizde bir oranında küçüldü. Kendi kendine barındırılan modda ise yazılım paketlerinin boyutu yarıya indirildi.

Windows App SDK 1.6 sürümü yalnızca hız konusunda iyileştirmeler sunmakla kalmıyor, aynı zamanda geliştiricilere daha fazla esneklik tanıyan yeni özellikler de getiriyor. Bu sürümde, yazılım paketi yönetim API’leri önemli ölçüde iyileştirildi ve geliştiriciler artık Edge WebView2 API‘siyle tam anlamıyla entegre olmadan uygulamalarını daha bağımsız çalıştırabilecekler.

Bir diğer yenilik ise CanTearOutTabs modu. Bu mod ile kullanıcılar, bir uygulamanın sekmelerini tıpkı Microsoft Edge veya Google Chrome‘da olduğu gibi pencereden çıkarıp bağımsız bir pencereye dönüştürebiliyor. Yani, sekmeleri sürüklerken hemen yeni bir pencere oluşturuluyor ve bu pencereyi ekranın kenarına sürükleyerek otomatik olarak büyütebiliyorsunuz.

Kaynak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu