Sosyal Medya

Telegram yasa dışı içerikler için adım atacak!

Telegram, Durov’un tutuklanmasından sonra yasa dışı içerikler için gizlilik tutumu değiştirdiğini duyurdu.

Telegram kurucusu Pavel Durov’un geçtiğimiz haftalarda Fransa’da tutuklanması popüler mesajlaşma uygulamasında bulunan yasa dışı işleri ortaya çıkardı. Kullanıcıların yasa dışı faaliyetlerinden sorumlu tutulan Durov, bu iddiaları kabul etmemişti. Son yapılan duyurulara göre ise Telegram, yasa dışı içerikler ve gizlilik yönünde tutum değiştirecek.

Raporla butonu Telegram kullanıcılarına sunulacak

Tutukluluk süreci boyunca sessizliğini koruyan Durov, sonunda sessizliğini bozdu ve önemli değişikliklere gidileceği belirtildi. Platformda bulunan yasa dışı içeriklerden dolayı kişisel olarak suçlanmasının doğru olmadığını belirten Durov, daha fazla denetleme yapılacağını duyurdu.

Söylenenlere göre Telegram, Sıkça Sorulan Sorular sayfasına değişikliğe gitti ve tutum değiştirdi. Öncesinde tamamen gizlilik odaklı olduğu ve özel sohbetlerin taleplerden korunduğu için kullanıcılar tarafından tercih edilen Telegram, yasa dışı faatliyetler için önlem almaya başlıyor.

Kullanıcı sayısının 950 milyona ulaşmasıyla birlikte kötüye kullanımın kolaylaştığını belirterek iddiaları kabul eden Durov, bu durumu iyileştirmek için adımlar atılacağını ekledi. İlk olarak Telegram’ın SSS sayfasındaki “Tüm Telegram sohbetleri katılımcılar arasında özeldir ve bu konuda herhangi bir talep işlemiyoruz,” ifadesi değiştirilerek yasa dışı içeriğin moderatörlere bildirilmesi için talimatlar eklendi.

Bu ifade yerine “Tüm Telegram uygulamaları moderatörleri bilgilendirmek için illegal içerikleri işaretleyebileceğiniz Raporla butonuna sahiptir.” eklendi. Bu sayede uygulamadaki uyuşturucu, müstehcen içerik, ve diğer yasa dışı içeriklerin engellenmesi hedefleniyor.

Kaynak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu