Yapay Zeka ve Makine Öğrenimi

Yapay zeka Google Fotoğraflar’a el attı! Büyük özellik geldi

Google Fotoğraflar uygulamasına Fotoğraf İçeriğini Sorma özelliği geldi. Fotoğraf hakkında sorular sorup detaylı analiz yaptırabileceksiniz.

Google Fotoğraflar uygulamasına yepyeni bir özellik geliyor. “Fotoğraf İçeriğini Sorma” adlı yeni özellik, kullanıcılara fotoğrafları hakkında doğal dilde sorular sorma imkanı sunuyor. Yani artık, Google’ın asistanıyla beraber fotoğrafınız üzerinden sohbet edebileceksiniz.

Google Fotoğraflar uygulamasına yeni “Fotoğraf İçeriğini Sorma” özelliği geliyor

Özellik, Google’ın Gemini AI modeli tarafından destekleniyor. Kullanıcılara, fotoğraf albümlerinde belirli anıları daha kolay bulmalarına yardımcı oluyor. Örneğin, bir kullanıcı “En son Eskişehir’e gittiğimizde nerede kaldık?” gibi bir soru sorduğunda Google Fotoğraflar, galerinizi tarayıp detaylı bir analiz yapıyor. Sonrasında soruya yanıt olarak ilgili fotoğrafları gösteriyor.

Aynı şekilde, “Otelde ne yedik?” gibi sorular sorarak, belirli fotoğraflara daha hızlı erişim sağlayabiliyorsunuz. Asistanınız o gün otelde yediğiniz yemeklerin listesini önünüze getiriyor. Yani kısacası, bu özellik fotoğraflarınız arasındaki o karmaşaya son veriyor ve fotoğraflar arasında kaybolma derdini bitiriyor.

Şu an sadece ABD‘deki Android ve iOS kullanıcıları tarafından test edilen özellik, gelecekte daha geniş bir kullanıcı kitlesine sunulacak. Google Fotoğraflar, bu yenilikle birlikte kullanıcıların fotoğraf albümlerine daha hızlı ve kolay bir şekilde erişmelerine yardımcı olmayı planlıyor. Özellikle büyük fotoğraf koleksiyonlarına sahip olan kullanıcılar için nimet gibi bir özellik diyebiliriz.

Kaynak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu