Sosyal Medya

Bir gün dayanamadı: WhatsApp’ın ‘Bir kez görüntüle’ özelliği yine hacklendi!

Geçtiğimiz hafta içerisinde kapatılan ‘Bir Kez Görüntüle’ güvenlik açığı, bir gün bile dayanmadı.

‘Bir Kez Görüntüle’ özelliği ‘Sonsuza Dek Görüntüle’ oldu!

Bildiğiniz üzere WhatsApp tarafından sunulan bu özellik, kullanıcılara fotoğraf, video ve ses kayıtlarını bir kez görüntüledikten sonra otomatik olarak yok etme imkanı sunuyor. Ancak, güvenlik açıklarını keşfeden Zengo adlı oluşum, bu materyallerin aslında tam anlamıyla silinmediğini ortaya çıkardı.

‘Bir Kez Görüntüle’ özelliği ilk olarak Ağustos 2021’de WhatsApp kullanıcılarının mahremiyetini korumak amacıyla kullanıma sunulmuştu. Ancak geçtiğimiz hafta, Zengo, Meta’nın hataları ödüllendirdiği program aracılığıyla bu güvenlik açığını WhatsApp’a rapor ettiğini ve herhangi bir geri dönüş almadığını belirtti.

Zengo ekibi, bu açık sayesinde ‘Bir Kez Görüntüle’ mesajlarının silinmeden geri getirilebildiğini ve bunun birçok yazılım tarafından kötüye kullanılabildiğini kamuoyu ile paylaştı.

Meta, sorunun kamuoyuna açıklanmasından kısa süre sonra bir güvenlik güncellemesi yayınlayarak bu açığı kapatmayı denedi. Başlangıçta, bu güncellemenin başarılı olduğu düşünülse de, Zengo’nun yeni yaptığı testlerde sorunun temelinin hala devam ettiği ortaya çıktı.

Zengo’nun kurucu ortağı Tal Be’ery, Meta’nın attığı adımların önemli olduğunu, ancak temel sorunun hala çözülemediğini vurguladı. Tal Be’ery, “Medya mesajları, bir kez görüntülendikten sonra dahi gerekli tüm bilgileri içeriyor ve bu bilgiler, uygun olmayan ortamlarda bile görüntülenebiliyor,” şeklinde konuştu.

Kaynak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu