Bilgi Teknolojisi (IT)

Apple Intelligence dil desteği için beklemek gerekecek!

Apple, iOS 18 ile birlikte duyurduğu Apple Intelligence özelliği ile her ne kadar ilgi çekse de dil seçeneği için beklemek gerekecek.

Yaklaşık on gün önce düzenlenen iPhone 16 etkinliğinde Apple’ın en çok üzerinde durduğu özellik Apple Intelligence olmuştu. Yapay zeka özellikleri ile dikkat çeken Apple Intelligence’ın birçok dilde gelmesi beklenirken, bu süre uzun olacak gibi duruyor. Gelecek ay desteklenen cihazlarda ve desteklenen bölgelerde yayınlanacak özellik, ilk başta yalnızca Amerikan İngilizcesi ile kullanılabilecek.

Apple Intelligence dil desteği genişleyecek

İlk olarak Amerika’da ve İngilizce olarak çalışacak Apple Intelligence, önümüzdeki aylarda daha fazla ülkeye ve dilde yayınlanacak. “Glowtime” etkinliğinde Apple tarafından yapılan açıklamalarla yerel İngilizce desteklerinin de Aralık ayı boyunca Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda, Güney Afrika, ve Birleşik Krallık için yayınlanacağı belirtildi.

Ayrıca 2025 planlarını da açıklayan Apple, Intelligence için Çince, Fransızca, Japonca, ve İspanyolca desteğinin önümüzdeki yıl içerisinde yayınlanacağını duyurdu. Etkinlikte açıklanan bu liste yeni güncellemelerle birlikte genişledi.

Önümüzdeki yıl Hindistan ve Singapur olmak üzere iki İngilizce aksan daha ekleneceği duyurulurken, Almanca, İtalyanca, Portekizce, Vietnamca, ve diğer dillerin de 2025’te destek kazanacağı belirtildi. Şimdilik Türkçe için bir açıklama bulunmazken, yakın zamanda gelmesini umuyoruz.

Bildiğiniz üzere Apple Intelligence, Avrupa Birliği ve Çin’de kısıtlamalardan dolayı kullanılamıyor ve desteklenen bölgelerde yalnızca iPhone 15 Pro, 15 Pro Max, iPhone 16, 16 Plus, 16 Pro, ve 16 Pro Max modellerinde kullanılabiliyor. Ayrıca M1 işlemci ve sonrası ile yayınlanan iPad ve Mac modellerinde de kullanılabiliyor.

Kaynak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu