Donanım ve Gömülü SistemlerGenel

İşlemcinizi Soğutacak En İyi 10 Termal Macun

Termal macunlar, ısı iletkenliğini artırarak cihaz sıcaklığının stabil kalmasına yardımcı olur. Bu sayede kullandığınız teknolojik cihazlar daha iyi performans sunabilir.

Hem masaüstü hem de dizüstü bilgisayarlarda termal macun seçimi, cihazınızı uzun süre kullanabilmeniz için önemli bir yere sahip. Hız aşırtma (overclock) işlemi gerçekleştirmek isteyen okurlarımız, tavsiye ettiğimiz termal macunlar ile daha stabil sıcaklık değeri elde edebilecek.

Pullsar Ice Dragon 15.7 W/mk 2 Gr. Termal Macun

Alman markası olan Pullsar, performans odaklı kullanıcılar için Ice Dragon modelini üretiyor. Karbon parçacıklardan oluşan ürün, son derece yüksek ısı iletkenliğiyle dikkat çekiyor. Elektrik iletkenliği bulunmayan ürün, metal ve silikon bazlı ürünlerin aksine uzun süre kullanım ömrüyle karşımıza çıkıyor.

Halnziye P13 Termal Macun

Nano grafen teknolojisiyle üretilen Halnziye P13, 13.4W/m-K termal iletkinliğe sahip. Silikon esaslı olan ürün, 30 ile 250 santigrat derece aralığında kullanılabiliyor. İdeal viskozite değerine sahip olan Halnziye P13, kolay kullanım imkanı sunuyor. Ürünün 2.5 gram olduğunu hatırlatmakta fayda var.

ID-Cooling ID-TG15 Termal Macun

Rakiplerine göre uygun fiyatıyla dikkat çeken ID-Cooling ID-TG15, 8.5 W/m-K iletkenlik değeriyle beklentileri fazlasıyla karşılıyor. 40 ile 180 santigrat derece aralığında maksimum performans sunabilen ürünün paket içeriğinde spatula da mevcut.

Thermalright Tf8 Termal Macun

Thermalright Tf8 modeli, 13.8 W/m-K iletkenlik değeri sayesinde yüksek ısı transferi imkanı sağlıyor. İçerdiği bileşenler sayesinde kürlenme (ideal akışkanlığa erişme) yüzeye sürüldüğü anda başlıyor. Yıllarca sorunsuz bir şekilde ısı iletimi sağlayan model, tam bir fiyat/performans canavarı.

Thermaltake Tg-30 Partiküllü Gri Termal Macun

Thermaltake, günümüzde en çok tercih edilen termal macun üreticileri arasında yer alıyor. Thermaltake Tg-30 modeli, 4.5 W/m-K iletkenlik değerine sahip olan iletkenlik sağlayan elmas tozu içeriyor. Özel olarak formüle edilmiş termal bileşime sahip olan model, yüzeye daha iyi yayılabilmesi için petek şeklindeki bir kalıp ile geliyor. 4 gram ağırlığa sahip olan ürün, performans konusunda beklentileri karşılıyor.

ID-Cooling Frost X25 Termal Macun

ID-Cooling Frost X25, barındırdığı nano materyaller sayesinde işlemci ile soğutucu arasında boşluk kalmasını engelliyor. 10.5 W/m-K iletkenlik değeriyle karşımıza çıkan model, 2.6 gram ağırlığa sahip. Şirket, ID-Cooling Frost X25 modelinin maksimum performansını 40 ile 180 santigrat derece arasında verdiğini belirtiyor.

Arctic MX-4 2020 Termal Macun

Fiyat/performans konusunda oldukça iddialı olan Arctic MX-4 2020, 8.5 W/m-K iletkenlik değerine sahip. Şirket, ürünün ekran kartlarında da kullanılabileceğini belirtiyor. 0 ile 150 santigrat derece arasında maksimum performans gösteren model, 4 gram ağırlığa sahip.

CoolerMaster MasterGel Regular Termal Macun (MGX-ZOSG-N15M-R2)

En iyi 10 termal macun arasında CoolerMaster tarafından üretilen MasterGel Regular modeli de yer alıyor. Mastergel serisi, daha önceki termal macun artıklarını temizlemeniz için bir temizleme bezi içeriyor. 5 W/m-K iletkenlik değerine sahip olan ürün, oldukça uzun ömürlü.

Zalman ZM-STC8 Termal Macun

Soğutma çözümleri denince akla gelen ilk markalardan biri olan Zalman, 40 ile 200 santigrat derece arasında maksimum performansa sahip ZM-STC8 modelini kullanıcıların beğenisine sundu. 8.3 W/m-K iletkenlik değeriyle karşımıza çıkan ürün, silikon dioksit ve çinko oksit bileşenlerini içeriyor.

Thermal Grizzly Kryonaut Termal Macun

Thermal Grizzly markasının en çok tercih edilen modellerinden biri olan Kryonaut, hız aşırtma işlemleri için özel olarak tasarlandı. Nano alüminyum ve çinko oksit bileşenlerden oluşan ürün, yüksek ısı iletimiyle dikkat çekiyor. -250 ile 350 santigrat derece sıcaklık aralığında kullanılabilen Thermal Grizzly Kryonaut modelinin ısı iletkenlik değeri 12.5 W/m-K olarak belirtilmiş.

Kaynak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu