Ulaşım ve Otomotiv Teknolojileri

Audi, araç içinde ChatGPT desteği sunmaya başlıyor

2021’den itibaren üretilen araçları kapsayacak.

En sevilen yapay zeka arayüzlerinden biri Audi’nin multimedya sistemini ele geçiriyor. ChatGPT, mevcut ve gelecek modellerin yanı sıra 2021’e kadar olan eski araçlara da eklenecek. Üçüncü nesil modüler multimedya sisteminin (MIB 3) mevcut olması koşuluyla, aracınızla doğal konuşmalar yapabilecek ve gerçekten yanıtlar alabileceksiniz. Fakat, yanıtların doğru olup olmadığı konusunda hiç fikrimiz yok.

Ama mesele bu değil. Otomobil üreticileri ChatGPT’ye yanıt verme yetenekleri için değil, sürücünün ne istediğini kolayca anlayan doğal dil modeli için yöneliyor. Audi, ChatGPT’yi entegre etmek için Microsoft Azure Open AI kullanarak mevcut Audi asistan kurulumunu geliştirecek.

“ChatGPT’nin sesli asistanımıza entegrasyonu ile her iki uygulamanın güçlü yönlerini birleştiriyoruz. Sesle kontrol edilen bir dizi fonksiyona ek olarak, müşterilerimiz artık yapay zeka tabanlı bilgiye basit ve güvenli şekil erişebilecek. Bu, Audi araçlarında sınıfının en iyi kabin içi deneyimini sunmak için atılan bir adım.”

-Audi iç mekan, multimedya ve bağlantı geliştirme başkan yardımcısı Marcus Keith

Volkswagen zaten ChatGPT’yi araçlarına entegre etmişti, bu nedenle alt şirketi Audi için bu durum kaçınılmazdı. VW araçlarında olduğu gibi, ses kontrolü yerleşik komutlar için yerel sistemi kullanmaya devam edecek. Aradaki fark, Audi asistanının anlamadığı bir şey söylediğinizde ChatGPT’nin devreye girmesi. Audi, “lastik basınçlarını sorma” örneğini verse de, otobanda 250 km/s hızla giderken RS6’nıza hayatın anlamını sormanızı engelleyen hiçbir şey yok.

Kaynak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu