Ulaşım ve Otomotiv Teknolojileri

Tesla sahipleri içten yanmalı motorlara geçiyor!

Tesla sahipleri, içten yanmalı motorlara geçiyor. 2024 yılında Tesla’sı olan birçok kişi araçlarını satıp benzinli araçlara geçiş yaptı.

Elektrikli otomobilleri ile büyük bir atılım yapan Tesla, görünüşe göre sahiplerini mutlu edemiyor. Bugün ortaya çıkan veriler, Tesla sahiplerinin araçlarını satıp içten yanmalı motorlara sahip araçlara geçtiğini gösteriyor.

Tesla sahiplerinin büyük bir kısmı benzinli araçlara yöneliyor!

Elektrikli otomobiller hayatımıza girdiğin günden bu yana büyük ilgi gördü. Tüm firmalar birkaç yıla kadar tamamen elektrikli araçlara geçeceğini belirtse de, 2024 yılı bu gerçeği değiştirdi. Düşen elektrikli otomobil satışları, hem kullanıcıları hem de markaları içten yanmalı motorlara çevirdi. Keza birkaç yıl içerisinde tamamen elektrikli araçlara geçiş yapacağını belirten birçok firma bu kararından döndü. Çünkü kullanıcılardan beklenilen tepki alınamadı. Kullanıcılar da istediğini alamadı.

Elektrikli otomobiller her ne kadar yenilikçi, tasarruflu ve güçlü görünse de, birçok kullanıcı için uygun değil. Bunun nedenlerini ayrıca belirteceğiz ancak ilk olarak Tesla’nın verileri ile bu durumu doğrulayalım.

Ortaya çıkan veriler 2024 yılında birçok Tesla kullanıcısının benzinli otomobillere yöneldiğini gösteriyor. Bu yıl Tesla sahiplerinin yüzde 51’i araçlarını satıp içten yanmalı motorlara geçiş yaptı. Yüzde 10’u hibrit araçlar tercih ederken, yüzde 6 gibi azımsanamayacak bir kesim de plug-in hibrit modellere geçti. Kullanıcıların yüzde 32’si ise Tesla’sını kullanmaya devam ediyor. Peki neden böyle bir geçiş var?

Elektrikli otomobillerin satış eğrisi bir anda tam tersine döndü. Bir hayal ile elektrikli otomobil satın alan birçok kişi, şarj süresi, menzil sorunu, şarj sırası, şarj sorunları, batarya maliyetleri gibi birçok nedenle araçlarından soğuyor. Özellikle Avrupa’da satışlar çakılıyor desek eksik kalmaz. Bu durum tüm firmaları olduğu gibi Tesla’yı da vurdu. Aslında önceki yıllara göre bu oranı yüzde 71’den yüzde 51’e çekerek başarı kaydeden şirket, yine de taraftar kaybetmeye devam ediyor.

Tabi ki bu durum şirketlerle alakalı değil. Sadece insanların elektrikli otomobillere bakış açısı ilk günkü gibi değil.

Kaynak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu