Android uygulamaları PC’de nasıl kullanılır? İşte detaylar
Android uygulamaları bilgisayarda kullanmanın kaç farklı yolu vardır?
Android uygulamalarının sadece akıllı telefon ve tabletlerde çalıştırılabilir olarak bilmek yapılan en büyük yanlışlar arasındadır. Zira bu uygulamaları bilgisayar üzerinde çalıştırmak mümkün. Peki Android uygulamaları bilgisayarda nasıl kullanılır?
Android uygulamaları bilgisayarda nasıl kullanılır? Adım adım rehber!
Android uygulamaları bilgisayarda kullanmanın 4 farklı yolu var. Bu yolları sizin için listeledik.
1- Telefonunuzu Windows’a Bağlayın
Telefonunuzda zaten yüklü olan uygulamalar için ekstra bir uygulama indirmeye gerek yok. Microsoft tarafından yayınlanan Phone Link uygulaması sayesinde uygulamalara erişmek, fotoğrafları görüntülemek, bildirimleri kontrol etmek, mesaj göndermek, cihaz ayarlarını değiştirmek ve daha fazla özelliğe erişebilirsiniz.
Ayrıca bu Phone Link sayesinde Android uygulamalarını bilgisayarınızda kullanmak da mümkün. Ancak oyunların az da olsa gecikme ve grafik düşüşü yaşayacağını; dosyaları doğrudan Android’deki bir uygulamaya bilgisayardan kolayca paylaşamayacağınızı unutmayın.
2- BlueStacks
Sadece birkaç oyun veya uygulamayı çalıştırmak istiyor ve emülatörün Android gibi görünmesine ihtiyacınız yoksa, BlueStacks’i deneyin. Yıllar geçse de hala piyasadaki en iyi Android uygulama emülatörü olan BlueStack, masaüstü sürümü olmayan oyunlar ve uygulamalar için harika bir çözüm.
3- Genymotion
Biraz daha profesyonel işler için emülatör kullanmak istiyorsanız Genymotion sizin için ideal olandır. Zira uygulama geliştiriciler için tasarlanmış olmasının yanında Android işletim sistemini keşfetmenize de olanak sağlamaktadır.
4- Android-x86 ile Android’i doğrudan bilgisayarınızda çalıştırın
Direkt olarak Anroid işletim sistemini bilgisayarınıza kurmanız da mümkün. Android-x86, Android’i x86 platformuna taşıyan açık kaynaklı bir projedir. Bu sayede işletim sistemini ARM tabanlı bir telefon veya tablet yerine bir bilgisayarda çalıştırmanıza olanak tanır.