Uzay Teknolojileri

SpaceX’in Polaris Dawn görevi sıra dışı olacak!

SpaceX CEO’su Elon Musk tarafından söylenenlere göre önümüzdeki günlerde gerçekleşecek Polaris Dawn görevi sıradışı olacak.

Önemli uzay görevleriyle sürekli gündemde olan SpaceX, yeni bir görev için hazırlanıyor. Elon Musk’ın CEO’luğunu yaptığı şirket, Polaris Dawn isimli görev için büyük bir çaba ile çalışıyor. 26 Ağustos Pazartesi fırlatılması planlanan Polaris Dawn, Florida’da bulunan Kennedy Uzay Merkezi’nde gerçekleşecek. Elon Musk’ın söylediklerine göre ise Polaris Dawn görevi SpaceX için sıra dışı olacak.

SpaceX Polaris Dawn görevinde dünyadan 700 kilometre uzağa gidilecek

Planlanana göre bu görev 26 Ağustos Pazartesi ve 31 Ağustos Cumartesi tarihleri arasında tamamlanacak. İki mürettebat üyesi ve iki de seyahat edecek yolcu bulunan Crew Dragon isimli uzay aracında görev komutanı, ödeme işleme firması Shift4 CEO’su ve Polaris Dawn finansörü milyarder Jared Isaacman, ve SpaceX’te baş uzay operasyonları mühendisi Sarah Gillis, emekli bir ABD Hava Kuvvetleri yarbay ve Isaacman’ın Shift4’teki eski meslektaşı Scott Poteet ve SpaceX’te baş uzay operasyonları mühendisi olan Anna Menon bulunuyor.

Planlamalara göre Crew Dragon uzay aracı, Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) kenetlenmek yerine birkaç gün boyunca Dünya yörüngesinde dönecek. Dünya’nın yaklaşık 700 kilometre üzerinde olacak araç, ISS’den 298 kilometre daha yüksekte bulunacak.

Crew Dragon’un şimdiye kadar ki seyahat ettiği en yüksek mesafe olacak. Musk’a göre ise çok heyecanlandırıcı olacak görevin ilk ticari uzay yürüyüşü olması da Musk için sıra dışı olabiliyor. Ayrıca yürüyüş sırasında mürettebat ekibi araç dışı aktiviteler için özel olarak tasarlanmış yeni uzay giysisini test edecek.

SpaceX’in yaptığı açıklamaya göre Ay’da bir üs ve Mars’ta bir şehir inşa etmek için binlerce uzay giysisi gerekecek ve bu tarz görevlerde test edilen kıyafetlerle birlikte en ergonomik ve doğru tasarımlı giysiler üretilmesi amaçlanıyor.

Kaynak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu