Donanım ve Gömülü Sistemler

NVIDIA için dikkat çeken açıklama! Üç kat artacak

Ünlü analist, NVIDIA piyasa değerinin uzun vadede 10 trilyon dolara ulaşacağını ifade etti. 

Son dönemlerde dünyanın en büyük şirketleri sıralamasında zirveyi zorlayan NVIDIA, bu yıl önemli bir büyüme gösterdi. Özellikle yapay zeka alanına yaptığı yatırımlar ile gücünü artıran şirket, tüm dünyayı şaşkına çevirdi. Analistler tarafından yapılan tahminlere göre NVIDIA, piyasa değeri ile şaşırtmaya devam edecek.

NVIDIA piyasa değeri üç kattan fazla artabilir

Yatırım ve analiz şirketi I/O Fund’ın baş teknoloji analisti Beth Kindig, NVIDIA için uzun vadede 10 trilyon dolarlık bir değere ulaşacağını öngörüyor. Şu anda 2,9 trilyon dolar değeri olan şirketin, özellikle Blackwell adlı yapay zeka çipi satışlarından ciddi bir gelir elde etmesi bekleniyor. Analist Kindig, NVIDIA’nın şu anki durumunu iyi olarak değerlendiriyor.

NVIDIA CEO’su Jensen Huang, geçtiğimiz günlerde yaptığı son röportajda Blackwell yapay zeka çipinin geliştirilme sürecinde verimi artırmak için büyük bir değişiklik yapıldığını belirtti. Ayrıca şirketin bu yeni nesil çip ile milyarlarca dolar kazanacağını ifade etti.

Wall Street yatırımcıları da NVIDIA hakkında olumlu bir görüşe sahip. Nasdaq verilerine göre analistler, şirketin hisse senedi için ortalama 151 dolarlık bir hedef fiyat belirlediler. Bu da önümüzdeki 12 ay içinde hissenin yüzde 27 oranında artabileceği beklentisini yansıtıyor.

Kaynak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu