Ulaşım ve Otomotiv Teknolojileri

Ferrari, dahili navigasyon uygulamasından vazgeçiyor

Görünüşe göre telefonlarımız daha iyi.

Ferrari müşterileri, gelecek modellerde dahili navigasyon sistemlerinden mahrum olacak. İtalyan otomobil üreticisi, akıllı telefonunuzun navigasyon konusunda daha iyi olduğunu fark etti ve yeni Purosangue ve 12Cilindri de dahil olmak üzere bu özelliği tamamen kaldırmaya karar verdi.

Drive dergisinin yaptığı paylaşıma göre, Ferrari’nin ürün pazarlama müdürü Emanuele Carando, telefon yansıtmanın “en kullanıcı dostu seçenek” olduğunu ve dahili navigasyonun modasının geçtiğini söyledi. Ferrari, müşterilerinin araçlarını her gün işe gidip gelmek için kullanmadıklarını bildiğinden, nadiren kullanılan bir özellik için masraf yapmanın gereksiz olduğunu düşünüyor.

Carando’ya göre, bugün sadece Ferrari sahiplerinin değil, dünya çapındaki insanların çoğunun akıllı telefonu var ve bunlar “her arabada kullanabilecekleri en kullanışlı şey”. General Motors’un Apple CarPlay ve Android Auto desteğini kendi yazılımları lehine bırakacağını duyurmasına karşın, Ferrari olabilecek en zıt yaklaşımı benimsiyor gibi görünüyor.

Apple CarPlay ve Android Auto piyasaya sürüldüğünden bu yana yaklaşık on yıl geçti ve her ikisi de neredeyse her yeni arabada bulunan özellikler arasına yerleşti. Otomobil üreticilerinin kendi sistemleriyle iyi kullanıcı deneyimleri sağlamak için yıllarca mücadele etmelerinin ardından müşteriler araçlarında bu teknolojiyi bekliyor, bu yüzden bunun herhangi bir tepki alacağını düşünmüyoruz.

Ferrari, insanlara tam olarak istediklerini veriyor.

Kaynak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu