Ulaşım ve Otomotiv Teknolojileri

Otomotiv sektörünün yarısı işini kaybedebilir! Korkutan açıklama

Otomotiv sektöründeki çalışanların yarısı tehlikede olabilir. Avrupalı temsilcilerden gelen yeni uyarılar korkutuyor.

Otomotiv dünyasında yaşanan büyük dönüşüm, en çok çalışanları etkileyecek gibi duruyor. Avrupa’da başlayan elektrikli otomobillere yönelik planlar, fabrikalarda büyük değişikliklere yol açıyor. Buna göre sektörün yarısının işten çıkarılabileceği belirtildi.

Otomotiv sektöründeki çalışanların yarısı tehlikede

Fransa’daki otomotiv sektörü, elektrikli araçlara geçişin hızlanmasıyla birlikte ciddi bir istihdam kriziyle karşı karşıya. Sektör temsilcileri, önümüzdeki yıllarda yüz binlerce iş kaybı yaşanabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Fransız Otomotiv Tedarikçileri Derneği; düşen otomobil satışları, yavaş ilerleyen elektrikli araç pazarı ve Çin’den gelen rekabetin otomotiv istihdamının yarısını yok edebileceğini dile getirdi. Fransız Araç Ekipman Endüstrisi Federasyonu da önümüzdeki beş yılda sektördeki işin yüzde 50’sinin kaybolabileceğini söyledi.

Bu uyarılar, büyük otomobil üreticilerinin elektrikli araçlara geçiş için kapsamlı yeniden yapılandırma çalışmalarına girişmesiyle başladı. Örneğin Alman otomotiv devi Volkswagen, uzun süredir uyguladığı iş güvencesi politikasını kaldırdı. Bu yıl da fabrikalarını kapatarak 15 binden fazla çalışanı işten çıkarmayı planlıyor.

Stellantis CEO’su Carlos Tavares ise elektrikli araçları benzinli modellerle aynı fiyat seviyesinde sunmak istediklerini belirtti. Buna göre Volkswagen’in hatalarını tekrarlamaktan kaçınacaklarını söyledi. Ancak elektrikli araç fiyatlarının düşürülememesi, Fransa’da öngörülen iş kayıplarını daha da hızlandırabilir.

Önümüzdeki on yılda içten yanmalı motorlardan elektrikli motorlara geçiş, küresel otomotiv endüstrisinde büyük bir dönüşüme yol açacak gibi duruyor. Bu dönüşümün yüz binlerce otomotiv çalışanını tehlikeye atacağı düşünülüyor.

Kaynak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu