Siber Güvenlik

OpenAI, ChatGPT’yi manipüle etmenizin önüne geçiyor

OpenAI, SearchGPT’yi duyurmasından önemli bir gelişme daha paylaştı: Artık ChatGPT-4o mini, manipüle edilemeyecek.

OpenAI, ChatGPT-4o Mini modellinde önemli bir değişikliğe gidiyor: Şirket, ChatGPT’nin özel versiyonlarının manipüle edilerek amaçları dışında kullanılmasına, normalde cevap vermemesi gereken konulara cevap vermesinin sağlanmasına engel olacak.

ChatGPT artık manipülasyona daha kapalı

OpenAI, ChatGPT’nin özelleştirilmiş versiyonlarıyla oynanmasını engellemek için yeni bir güvenlik önlemi geliştirdi. Bu yeni teknik, yapay zekâ modellerinin orijinal talimatlarını korumayı ve kullanıcıların manipülasyonlarını engellemeyi amaçlıyor.

Talimat hiyerarşisi’ adı verillen bu teknik, geliştiricilerin orijinal komutlarına ve talimatlarına öncelik verilmesini sağllıyor. Bu sayede kullanıcılar, kullanıma özel olarak geliştirilmiş yapay zeka modelinden farklı cevaplar alamayacak.

Bu yeni güvenlik önlemi, OpenAI’nin güvenlik ve şeffaflık konusundaki yaklaşımına dair endişelerin arttığı bir dönemde geliyor. Şirket, çalışanlarının çağrılarına yanıt olarak güvenlik uygulamalarını geliştirme sözü verdi.

OpenAI, gelecekteki modellerde tam otomatik ajanların karmaşıklıklarının sofistike koruma önlemleri gerektirdiğini kabul ediyor. Talimat hiyerarşisi kurulumu, daha iyi güvenlik sağlama yolunda atılmış bir adım olarak görülüyor.

AI güvenliği alanında sürekli gelişim ve yenilik, sektörün karşı karşıya olduğu en büyük zorluklardan biri olmaya devam ediyor. Ancak OpenAI, bu anlamda işi sıkı tutmakta kararlı.

Kaynak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu