Bilgi Teknolojisi (IT)

Google Fotoğraflar’dan aşk acısı çekenler için müthiş yenilik!

Google Fotoğraflar, yeni getirdiği bir özellikle, istediğiniz herhangi bir yüzün fotoğraf geçmişinizde görünmesini engelleyecek.

Google Fotoğraflar, son dönemde birbiri ardına getirdiği faydalı ve yenilikçi özelliklerle dikkat çekiyor. Google’ın hem iOS hem de Android‘de milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan uygulaması Fotoğraflar, şimdi de aşk acısı çekenler için oldukça ilginç bir özellikle karşımıza çıktı.

Fotoğraflar, istediğininiz yüzü gizleyecek

Hepimizin hayatında en az bir kez yaşadığı bir durumdur: Biri artık hayatınızda yoktur ve ne fotoğraflarını silmeye kıyabilirsiniz, ne de fotoğraf geçmişinize göz atarken canınızın acımasına ve özlemeye engel olabilirsiniz. ‘Arafta kalmak’ deyimini iliklerinize kadar hissettiren ve çözümsüz bir durumdur yaşadığınız…

Google Fotoğraflar, bu çaresizliğe bir son vererek istediğiniz yüzleri fotoğraf geçmişinden gizlemenize izin veren bir özellik geliştirdi. Artık fotoğraf arşivinizde yer alan birinin yüzünü uygulamaya tanıtarak, kendisine ait hiçbir fotoğrafın geçmişinizde görülmemesini sağlayabileceksiniz. Fotoğraflar hiçbir şekilde silinmeyecek ancak ‘yanlışlıkla’ karşınıza çıkmasının da önüne geçmiş olacaksınız.

Google Fotoğraflar uygulamasının yeni versiyonunda keşfedilen kodlarla birlikte, çok yakında gelecek bu özellikle herhangi bir kişinin yüzüne tıklayıp ‘Kişiler’ sekmesine tıklanacak. Sonraki sekmede ise ister bu yüzü tamamen engelleyebilecek, isterseniz de hatıralarınızda çıkmamasını sağlayabilecek ancak grup fotoğraflarında görünmesine izin verebileceksiniz.

Google, yukarıdaki değişiklikle birlikte, bir yüz için etiketi değiştirmeyi veya kapak fotoğrafını güncellemeyi de kolaylaştırıyor. Tüm bunlar farklı menülere gitmek zorunda kalmadan doğrudan fotoğraf detaylarından yapılabilecek.

Kaynak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu