Yazılım ve Uygulamalar

Facebook fotoğrafı için 6 bin yıllık mağara resmini yok etti!

İspanya’da bir şahıs Facebook fotoğrafı çekerken, arkasındaki 6 bin yıllık mağara resmi daha iyi görünsün diye üzerine su döktü

Bazen, insanların aklına gelen fikirler gerçekten sınırları zorlayabiliyor. İspanya’da bir adam, Facebook sayfası için fotoğraf çekerken 6 bin yıllık bir mağara resmini yok etti “Ne yaparsam daha iyi bir fotoğraf çekerim?” diye düşünen kişi, su dökerek resmin daha parlak görünmesini sağlamaya çalıştı.

İspanya’da bir şahıs 6 bin yıllık mağara resmini Facebook fotoğrafı için mahvetti

Olay, İspanya’nın Jaén eyaletinde, Sierra Sur de Jaén dağlarındaki ünlü mağarada gerçekleşti. Facebook fotoğrafı uğruna yok edilen bu mağara resimleri, Stonehenge ve Çin Seddi gibi dünya mirası olarak kabul edilmiş ve dünyanın en eski sanat eserlerinden bazıları.

El País gazetesine göre, polis bu tahribatın peşine düştü ve Los Villares’ten 39 yaşındaki bir adamı bu olayla bağlantılı olarak soruşturuyor. Adam, suyla bozduğu resimlerin fotoğraflarını Facebook’ta paylaşmış ve konumunu da etiketlemiş. Yetkililer adamı bulmakta pek zorlanmamış.

Mağara resimlerinin ne yazık ki sadece vandalların değil, zamanın acımasız ilerleyişi ve iklim değişikliğinin de tehdidi altında olduğu da bir gerçek. Dünya ısındıkça ve deniz seviyeleri yükseldikçe, bu sanat eserlerine ulaşmak zorlaşıyor.

Örneğin Güney Fransa’da, tarih öncesi deniz yaşamını betimleyen bir mağara var, ancak bu mağaraya ulaşmak için Akdeniz’in altına dalmanız gerekiyor. Değişen gelgitler ve yükselen deniz seviyeleri, bu eserlerin yavaş yavaş silinmesine neden oluyor.

Mağara resimlerinin yok olması ve Facebook fotoğrafı uğruna yok edilmesi arasında fark olduğu aşikar. Yani, insanların kendi elleriyle bu eserlere zarar vermesi gerçekten düşündürücü.

Kaynak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu