Yapay Zeka ve Makine Öğrenimi

Samsung yapay zeka ivmesini kaybediyor! Sırada iPhone 16 mı var?

Samsung S24’te yer alan akıllı telefon yapay zeka özellikleri önemini yitiriyor mu? 

Samsung, yapay zeka özellikleriyle akıllı telefon piyasasında önemli bir adım atmayı başardı. Cihaz içi yapay zeka özelliklerine sahip ilk akıllı telefonlar olan S24 ailesi ise bu sayede önemli bir satış ivmesi kazandı. Ancak ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo’ya göre Samsung bu ivmeyi kaybetmeye başladı. Peki bu durum iPhone 16’yı da etkileyecek mi?

Yapay zeka özellikleri Samsung akıllı telefon satışlarını etkilemiyor mu?

Aslında Samsung S24 serisi ilk tanıtıldığında yapay zeka özellikleri oldukça beğeni topladı. Samsung’un S24 satışlarını büyük ölçüde arttıran bu ivme, Nisan ayında ise düşmeye başladı. Özellikle yeni Samsung Z Fold 6 ve Z Flip 6 modelleri ön sipariş döneminde geçen seneye göre yüzde 10 ivme kaybetti. Samsung’un katlanabilir telefonlarının sevkiyat rakamlarının da ufak da olsa düşmesi bekleniyor.

Kısacası yapay zeka özellikleri ile donatılan katlanır telefonlar, satış artışı için kullanıcılara yeterli gelmemiş görünüyor. Samsung, Apple’ın aksine yapay zeka özelliklerini daha fazla modelin kullanmasını sağlıyor. Ancak Apple’ın da böyle bir hamle yapması muhtemel.

Ming-Chi Kuo, yapay zeka özelliklerinin akıllı telefon satışlarına olan katkısını iPhone 16 serisinde görmeyi umuyor. Piyasada ise halen yapay zeka destekli telefon ve bilgisayar hamlesinin satışları artırması beklentisi kendini koruyor. Ancak Kuo’ya göre iPhone 16 bu yapay zeka özellikleri sayesinde seleflerini geride bırakmazsa bu durumun Apple hisselerinde düşmeye bile neden olma ihtimali var.

Ming-Chi Kuo, tüm bu olumsuz havaya rağmen üreticilerin yapay zeka destekli PC ve akıllı telefon üretmeye devam edeceği görüşünde. Hatta bu yapay zeka özellikleri kullanıcılar için olmazsa olmaz özellikler arasında görülmeye başladı.

Samsung S24 ile karşımıza çıkan yapay zeka özellikleri şu şekilde:

-Google destekli Circle to Search yani daire içinde arama özelliği ilk olarak S24 modelleriyle karşımıza çıktı. Ancak bu özellik yavaş yavaş diğer akıllı telefonlara da gelmeye başladı. Bu arama özelliği ile yapay zeka destekli arama yapmanız mümkün. Bunun için aramak istediğiniz nesneyi daire içine almanız yeterli.
-S Pen uyumlu not asistanı ile notlarınızı düzenleyebilir ve özetler oluşturabilirsiniz.

-Web asistanı ile ise görüntülediğiniz sayfaların özetini tek tuşla oluşturmanız mümkün.

-Ses kaydı asistanı ile kalabalık toplantıların kaydını alma, yazıya dökme ve özetini çıkarma imkanınızı var.

-Canlı çeviri özelliği sayesinde de gerçek zamanlı çeviri hizmeti almanız mümkün.

-Yaratıcı düzenleme sayesinde ise akıllı galeri özelliği görselleri düzleştirip boş alanları otomatik doldurma özelliğine sahip. Yine otomatik arka plan doldurma özelliği sayesinde fotoğraflarda yer alan nesnelerin yerini değiştirme ve yeniden boyutlandırma gibi özellikler de karşımıza çıkıyor.

Kaynak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu