Bilgi Teknolojisi (IT)

Google’a nihayet dedirten yeni kısayol ekleniyor!

Google, son yaptığınız aramayı size hatırlatacak bir kısayol üzerinde çalışıyor. Açılır pencere ile son arama gösterilecek.

Google Arama uygulaması yeni bir kısayol almaya hazırlanıyor. Kullanıcılar, daha önce yaptığı aramaları tek bir açılır pencerede görebilecek. Böylece son yapılan aramaya ulaşmak çok daha kolay olacak.

Google, son yaptığınız aramayı size hatırlatacak

Google, uygulamada tekrarlanan aramaları daha da kolaylaştırabilecek yeni bir kısayolu test ediyor. Android için Google Arama uygulamasında görülen yeni özellik, bir arama yaptıktan sonra kullanıcının önceki aramasını pop-up olarak gösteriyor.

Şu anda geliştirme sürecinde olan bu açılır pencere, kullanıcılara sorgunun tamamını yeniden yazmadan son aramalarını tekrar etmelerini sağlıyor. Arama terimi birkaç saniyeliğine ekranın altında görüntüleniyor ve tek dokunuşla kapatılabiliyor.

Bu küçük ama kullanışlı kısayol, kullanıcıların sürekli yaptığı aramaları daha hızlı hale getirebilir. Çoklu görevlerde veya bir aramanın kesintiye uğraması durumunda, sorguyu yeniden girmekten daha kolay olacak gibi duruyor.

Pop-up penceresi şu anda Google uygulamasının beta sürümünde işlevsel olarak çalışıyor. Şimdilik deneysel bir özellik olsa da, önümüzdeki süreçte Google uygulamasının kararlı sürümünde yayınlanabilir.

Google ayrıca bir süre önce Android kullanıcılarının uzun süredir kullandığı Arama Çubuğu Widget’ının tasarımı yenilendi. Ancak bu yenilikle birlikte kullanıcıların alıştığı birçok özelleştirme seçeneği de kaldırıldı Artık kullanıcılar sadece belirli renk temaları arasından seçim yapabiliyor.

Kaynak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu