Bilgi Teknolojisi (IT)

M4 Pro ve M4 Max çipli MacBook Pro geliyor! İşte tarihi

M4 Pro ve M4 Max çipleriyle güçlendirilmiş Apple MacBook Pro modelleri üretime giriyor. Kapasiteler artırıldı.

Apple’ın yeni nesil 14 ve 16 inç MacBook Pro modelleri, M4 Pro ve M4 Max çipleriyle bu ay itibarıyla seri üretime giriyor. DigiTimes’ın haberine göre, Apple’ın tedarik zinciri yeni modellerin üretimine başladı. Hatta, 2024’ün ikinci yarısında Apple ürünlerinin üretim kapasitesi kademeli olarak artırışıyor. Bu üretim süreci, daha önce Ross Young tarafından belirtilen ekran paneli sevkiyat zamanlamasıyla da uyumlu.

M4 Pro ve M4 Max çipli MacBook Pro bu ay üretime giriyor: Apple, 2024’ün ikinci yarısında üretim kapasitesini yeniden artırdı

Apple’ın ünlü analisti Mark Gurman’ın Mayıs ayında yayımladığı raporda, şirketin bu yılın ilerleyen dönemlerinde standart M4 çipine sahip üç yeni Mac modelini tanıtacağını duyurmuştu. Bu modeller arasında 14 inç giriş seviyesi MacBook Pro, iMac ve Mac mini yer alıyor. Ancak kullanıcıların aynı dönemde M4 Pro ve M4 Max çipli modelleri de görmeyi beklemesi gerektiği belirtilmişti.

Apple’ın geçtiğimiz yıl Ekim ayında M3, M3 Pro ve M3 Max çipli 14 ve 16 inç MacBook Pro modellerini piyasaya sürdüğü göz önüne alındığında, M4 çipli yeni MacBook Pro modellerinin en erken iki ay sonra tanıtılması bekleniyor.

Performans açısından, Apple’ın daha önce piyasaya sürdüğü iPad Pro modelinde kullanılan M4 çipi, Geekbench testlerinde çok çekirdekli CPU performansında %25’lik bir artış sağlamıştı. Bu nedenle, M4 Pro ve M4 Max çiplerinin de benzer performans ve enerji verimliliği artışları sunması bekleniyor.

Tasarım açısından da, yeni nesil MacBook Pro modellerinde büyük bir değişiklik beklenmiyor. Ancak Gurman, Apple’ın “önümüzdeki birkaç yıl içinde” MacBook Pro’yu daha da ince hale getirmeyi planladığını belirtmişti.

Kaynak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu