Yazılım ve Uygulamalar

Windows 11’in iOS tarzı Başlat menüsü ortaya çıktı!

Windows 11 Beta sürümüyle birlikte iOS benzeri bir Başlat menüsü geldi. Yeni düzen, iPhone kullanıcılarına çok tanıdık gelecek.

Microsoft, Windows 11 Başlat menüsünü daha organize ve kullanışlı hale getirmek için tanıdık bir tasarımı test ediyor. Yeni tasarım, Apple’ın iOS işletim sistemindeki uygulama kütüphanesine oldukça benzeyen bir yapıda karşımıza çıktı. Hatta, kullanıcılara 29 farklı kategori altında uygulamalarını düzenleme imkânı sunuyor. Yeni düzen, Windows 11 Beta Build 22635.4082 sürümüyle birlikte gelen bir önizleme güncellemesi ile kullanıcılara sunuldu.

Microsoft, Windows 11 Başlat menüsü: iOS tarzı kütüphane tasarımıyla 29 kategori

Yeni Windows 11 Başlat menüsü düzeni, yalnızca Microsoft Store’dan indirilen uygulamalarla sınırlı değil. Oyunlardan seyahate, güvenlikten sosyal medyaya, müzikten geliştirici araçlarına, eğlenceden spora kadar pek çok farklı kategoriyi kapsayan bu yeni düzenleme, kullanıcıların ihtiyaç duydukları uygulamalara daha kolay erişmesini sağlayacak. Başka bir deyişle, masaüstünüzdeki karmaşıklığa son verip, her şeyin derli toplu olduğu bir masaüstüne adım atmanızı mümkün kılacak.

Aslında, bu özelliğin ilk sinyalleri, Microsoft’un daha önceki Windows 11 Build 22635.3930 sürümünde ortaya çıkmıştı. Ancak o dönemde tam anlamıyla işlevsel değildi. Ama artık Microsoft, bu düzeni daha da geliştirerek kullanıcılara sunmaya hazır hale getirdi. Özellikle iOS ve Android işletim sistemlerine alışkın olan kullanıcılar için oldukça tanıdık gelecek bu tasarım, Windows 11’e geçişi daha kolay bir hale getirebilir.

Eğer bu yeni düzeni denemek isterseniz, biraz teknik bilgiye ihtiyacınız olabilir. Zira bu özelliği etkinleştirmek için ViveTool adlı bir aracı kullanmanız gerekiyor. Bu araç sayesinde yeni kategori düzenini kolaylıkla aktif hale getirip, yeni Windows 11 Başlat menüsüne geçiş yapabileceksiniz.

Microsoft, Windows 11’i kullanımı daha kolay bir hale getirmeyi planlıyor. Özellikle dijital dünyada düzeni sevenler ve masaüstünde her şeyin yerli yerinde olmasını isteyenler için bu düzen eskisinden daha keyifli olabilir.

Kaynak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu