Sosyal Medya

Telegram, müstehcen videolarla ilgili sessizlliğini bozdu!

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından Telegram, zor günler geçirmeye devam ediyor.

Güney Kore’nin medya düzenleyicisi Kore İletişim Standartları Komisyonu (KCSC), popüler şifreli mesajlaşma uygulaması Telegram ile kurulan iletişimden söz ederek, platformunda yer alan bazı deepfake mütehcen içerikleri kaldırdığını ve dijital cinsel suçlarla ilgili yanıtındaki eksiklikler nedeniyle özür dilediğini bildirdi.

Telelgram, resmen özür diledi

Telegram cephesinden gelen bu adım, ünlü şirketin Güney Kore’de bu tür suçlarla mücadele etme konusunda daha sorumlu bir tavır sergilemesi açısından önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Son zamanlarda Telegram üzerinde, Koreli kadınların fotoğraflarının dijital olarak manipüle edilmesiyle oluşturulan deepfake pornografik içeriklerin yer aldığı çok sayıda sohbet odası tespit edilmişti.

Telegram’ın Doğu Asya temsilcisi, Kore İletişim Standartları Komisyonu’na gönderdiği bir e-postada, şirketin KCSC’nin talebi doğrultusunda platformdan 25 adet cinsel istismar materyalini kaldırdığını doğruladı. Ayrıca, konuya ilişkin yaşanan iletişim eksikliğinden dolayı özür dilediğini belirtti. Telegram, gelecekte daha hızlı ve etkin iletişim kurabilmek amacıyla KCSC’ye özel bir e-posta adresi de sağladı.

KCSC yetkilileri, Telegram’dan Güney Kore yetkilileriyle bir acil iletişim hattı kurmasını talep ettiklerini de açıkladı. Bu hattın, yasadışı içeriklerle daha etkin bir şekilde mücadele edilmesi için kritik bir adım olduğu vurgulandı.

Bir KCSC yetkilisi, konuyla ilgili, “Telegram ile işbirliğimizi, deepfake cinsel istismar materyallerinin dolaşımını engellemek ve nihayetinde dijital cinsel suç içeriklerini ortadan kaldırmak amacıyla, bu özel e-posta adresiyle başlayan bir hotline oluşturarak güçlendirmek istiyoruz” şeklinde bir açıklama yaptı.

Görünen o ki Rusya menşeli popüler mesajlaşma uygulaması, kurucusunun da hapse girip çıktığı süreci toparlamaya çalışıyor. Bakalım önümüzdeki süreç neler gösterecek.

Kaynak


İlgili Makaleler

Başa dön tuşu