Sosyal Medya

WhatsApp’tan son uyarı! Bu uygulama kapatılacak

WhatsApp, eski macOS uygulamasını yayından kaldıracağını açıkladı. Bu kapsamda kullanıcıların Catalyst tabanlı uygulamaya geçmesi gerekiyor.

WhatsApp, macOS uygulamasının eski sürümüne yönelik desteğini yakında sonlandıracağını açıkladı. Electron tabanlı WhatsApp’ı kullanan macOS sahipleri, bu uygulamayı güncellemek zorunda kalacak. Bu kapsamda şirket tüm kullanıcılarını yeni uygulamaya davet ediyor.

Electron tabanlı WhatsApp macOS uygulaması iptal edildi

WhatsApp, Electron tabanlı uygulamanın 54 gün daha kullanılabileceğini açıkladı. Bu sürenin sonunda ise macOS kullanıcılarının Catalyst uygulamasına yükseltme yapması gerekecek. Geçtiğimiz yıl tanıtılan uygulama, iOS sürümüyle tam optimize çalışıyor.

Catalyst teknolojisi, Apple tarafından sunulan bir hizmet. Bu teknoloji sayesinde iOS için geliştirilen uygulamalar macOS’ta da kullanılabiliyor. Bu da hem optimizasyon daha fazla esneklik sağlıyor. WhatsApp’ın da günümüzde bu teknolojiyi tercih ettiğini belirtelim.

Yeni sürüm, önceki Electron tabanlı uygulamaya kıyasla daha iyi performans sunuyor. Electron uygulamalarının yerleşik bir tarayıcı motoru aracılığıyla çalıştığını belirtmek gerekiyor. Bu da macOS ile daha az uyumluluk anlamına geliyor.

Geçtiğimiz yıl boyunca WhatsApp, Catalyst tabanlı yeni uygulamasını Electron sürümüyle aynı seviyeye getirmek için eksik özellikleri kademeli olarak ekledi. Geliştirme çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı ve şirket eski uygulamayı iptal etmeye karar verdi.

Kullanıcılar mac için WhatsApp uygulamasını App Store’dan veya doğrudan şirketin web sitesinden indirebilir. macOS 11 veya daha üzeri bir sürümü desteklediğini belirtelim. Tabii WhatsApp Web‘in Safari veya diğer tarayıcılardan hizmet vermeye devam ettiğini hatırlatalım.

Kaynak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu