Ulaşım ve Otomotiv Teknolojileri

Meizu CEO’su açıkladı: Telefon üreticisi elektrikli otomobil üretiyor! Hem de bu yıl

Akıllı telefon üreticisi Meizu, sonunda elektrikli otomobil sektörüne girdi. Meizu CEO’sunun açıklamasıne göre ilk model bu yıl geliyor.

Akıllı telefon üreticisi Meizu, sonunda elektrikli otomobil sektörüne girdi. Meizu CEO’sunun açıklamasıne göre ilk model bu yıl geliyor.

Geely, Meizu logolu ilk elektrikli otomobilini bu yıl tanıtacak!

Bir süre öncesine kadar akıllı telefon üreticileri telefon, otomobil üreticileri ise otomobil üretirdi. Elektrikli otomobillerin hayatımıza girmesiyle bu durum biraz karıştı. Xiaomi, Huawei gibi birçok marka telefon işinin yanında otomobil üretirken, Geely gibi bazı otomobil markaları da telefon işine girdi. Geçtiğimiz yıllarda Meizu’yu bünyesine katan Geely, Meizu imzalı ilk elektrikli otomobil için çalışmaları tamamlıyor.

Bugin ChinaJoy 2024 fuarına katılan Meizu CEO’su Liao Qinghong, Meizu Automobile hakkında açıklamalarda bulundu. Elektrikli aracın bu yıl piyasaya sürüleceğini duyuran Qinghong, aracın detayları hakkında herhangi bir bilgi vermedi. Ancak bu yıl başında kullanıcıların ne beklediğini öğrenmek isteyen şirket, DreamCar MX adlı bir topluluk oluşturmuştu. Buradaki istekleri temel alarak otomobil üreten şirket, aracın piyasadaki elektrikli otomobillerden epey farklı olacağını bildiriyor. En azından teknoloji ve işlevsellik bakımından.

Şimdilik tasarım anlamında sadece SUV ve sedan arası bir formda geleceği bilinen Meizu elektrikli otomobil, ayarlanabilir arka koltuklar ve sarı emniyet kemerleri ile gelebilir. Ancak bunlar sadece sızıntıdan ibaret.

Çin’de artan elektrikli otomobil satışları, tüm şirketleri elektrikli otomobil üretimine davet ediyor. Xiaomi ve BYD gibi markaların atılımları, sektörle alakası olsun olmasın her şirketi harekete geçirmeye yetiyor. Bakalım akıllı telefon üreticisi Meizu, Geely desteği ile elektrikli araç sektöründe neler başaracak?

Kaynak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu