Ulaşım ve Otomotiv Teknolojileri

Lucid Gravity SUV için iki farklı şarj girişi sunulacak!

Lucid tarafından geliştirilen Gravity isimli SUV elektrikli otomobil, paylaşılanlara göre iki farklı şarj portu ile gelecek.

Elektrikli otomobiller bulunduğumuz yıllarda gittikçe popülerleşmeye çeşitlenmeye devam ediyor. Tesla’nın öncü olduğu bu sektörde birçok firma bulunurken, farklı özellikler de sunuluyor. Şimdi de Lucid tarafından geliştirilen Gravity isimli elektrikli SUV aracın iki farklı şarj desteği ile geleceği iddia edildi. 

Lucid Gravity SUV, hem Amerika’da hem de globalde şarj edilebilecek

Elektrikli şarj istasyonları sürekli olarak yayılmaya devam ederken, Lucid tarafından yapıldığı iddia edilen bir hamle süreci hızlandıracak gibi görünüyor. X üzerinde bir kullanıcının paylaştığı fotoğrafa göre Lucid’in yakında tanıtmaya hazırlandığı Gravity isimli elektrikli SUV modelinin Tesla’nın Kuzey Amerika Şarj Standardı (NACS) ve Birleşik Şarj Sistemi (CSS) desteği ile geleceği ortaya çıktı.

Sunulacak ikili şarj desteği sayesinde sürücüler herhangi bir adaptör kullanmadan ister Tesla SuperCharger istasyonlarında, isterlerse de CSS şarj desteğine sahip istasyonlar da şarj edebilecekler. Fotoğrafa baktığımızda aracın ön sol çamurluğunda CSS portunun ve alışık olduğumuz arka sol çamurlukta da NACS portunun bulunduğunu görebiliyoruz.

Henüz firma tarafından resmi bir açıklama yapılmasa da arka taraftaki girişin NACS olması ve Tesla araçlarının yerini almaya hazırlanması, bu ihtimali güçlendiriyor. Geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan sızıntılara da konu olan Gravity, ilk fotoğraflarda tek şarj girişine sahipti. Şimdiki fotoğraflarla birlikte ise değişiklik belli oldu.

Lucid’in Air modelinden sonra ikinci resmi elektrikli otomobili olması beklenen Gravity, resmi olarak geçtiğimiz Kasım ayında ortaya çıkmıştı. Aracın 80 bin dolar altında bir fiyata ve 440 mil veya daha fazla menzile sahip olması beklentiler arasında yer alıyor.

Kaynak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu