Donanım ve Gömülü Sistemler

Nvidia RTX 5090 bekleyenlere kötü haber!

Ünlü teknoloji devi Nvidia’nın yeni nesil amiral gemisi RTX 5090 bekleyenlere kötü haber geldi. Kartın çıkışı büyük bi ihtimalle ertelendi.

Teknoloji dünyasının merakla beklediği Nvidia’nın yeni nesil ekran kartları hakkında yeni söylentiler ortaya çıktı. Bu söylentiler, oyuncular için pek de iç açıcı görünmüyor: Nvidia RTX 5090 ve beraberindeki cihazlar, çok büyük bir ihtimalle ertelendi.

Nvidia RTX 5090 tasarım değişikliğine gidecek

Çinli teknoloji sitesi MyDrivers’ın tedarik zinciri kaynaklarına dayandırdığı habere göre, RTX 5000 serisi ekran kartlarının piyasaya sürülmesi ertelenebilir. Bu gecikmenin nedeni, Nvidia’nın çip verimini artırmak için yapmak zorunda kaldığı tasarım değişiklikleri olarak gösteriliyor.

Şirket, özellikle veri merkezi GPU’larında termal sorunları azaltmak için çip tasarımında bazı düzenlemeler yapıyor. Bu değişiklikler, Nvidia’nın yeni nesil amiral gemisinin üretim sürecini etkileyerek piyasaya çıkma sürecini uzatmış gibi görünüyor.

İkinci ve belki de daha endişe verici haber, yeni nesil Blackwell mimarisine sahip ekran kartlarının güç tüketiminin beklenenden daha yüksek olabileceği yönünde… Özellikle üst segment modellerde güç tüketiminin ciddi oranda artacağı söyleniyor. Daha önce 500W civarında olacağı tahmin edilen RTX 5090’un güç tüketiminin, şimdi 550W’ın bile üzerinde olabileceği konuşuluyor.

Ünlü teknoloji sızıntı kaynağı Kopite7kimi de bu bilgileri destekler nitelikte açıklamalarda bulundu. Kopite7kimi, Blackwell GPU’ların güç tüketiminde bir miktar artış olacağını ve bunun özellikle yüksek performanslı modellerde daha kayda değer olacağını söylüyor.

Kaynak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu