Yazılım ve Uygulamalar

Snapdragon 8 Gen 4’lü Galaxy S25 iddialı! İşte beklenen performans artışı

Snapdragon 8 Gen 4, selefine göre önemli bir performans artışı yaşayacak. İşte işlemciden beklenen yenilikler.

Akıllı telefon dünyasının en güçlü isimlerinden Samsung, her yılın başında tanıttığı amiral gemisi modelleriyle önemli bir kullanıcı kitlesine ulaştı. Şirket, beklenen yeni serisinin işlemci koltuğunda Snapdragon 8 Gen 4 işlemcisine yer verecek.

Snapdragon 8 Gen 4, selefine göre GPU’da yüzde 30 performans artışı vadediyor

Samsung, amiral gemisi serilerinde bugüne kadar iki farklı işlemci ile sahne aldı. Cihazlar, Qualcomm’un amiral gemisi işlemcileri ve kendi üretimi olan Exynos işlemciler ile donatıldı. Exynos 2500’ün yeni seriye yetişemeyecek olmasıyla Galaxy S25 sadece Snapdragon 8 Gen 4’e sahip olacak.

3nm üretim teknolojisi ile geliştirilen Snapdragon 8 Gen 4, Snapdragon 8 Gen 3 ile karşılaştırıldığında büyük bir performans artışı görecek. Yayınlanan rapora işlemci, göre GPU görevlerinde yüzde 30’luk bir artış yaşanacak. Bu yükseltmenin grafiklerde ve yapay zeka iyileştirmelerini de beraberinde getireceği tahmin ediliyor.

Daha önceki sızıntılara bakarsak Snapdragon 8 Gen 4, Qualcomm’un en yeni Oryon CPU, Adreno 8 serisi GPU, ve birçok yeni teknoloji ile donatılacak. İşlemci, çift kanallı yüksek hız LPDDR5X SDRAM desteği sunarken, aynı zamanda işlemcide 3G/4G/5G bağlantısı da bulunuyor.

Snapdragon 8 Gen 4, verimliliği artırmak için özel olarak tasarlanmış CPU çekirdeklerine sahip olacak. Öte yandan işlemcinin, Android ile iOS arasındaki farkında oldukça azalmasına neden olacağı konuşuluyor. Apple, önümüzdeki hafta A18 Pro işlemcisine sahip iPhone 16 serisini piyasaya sürecek.

Kaynak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu