Yapay Zeka ve Makine Öğrenimi

Eski OpenAI yöneticisi, şirkete rakip olmaya hazırlanıyor!

OpenAI bünyesinden ayrılan Mira Murati, daha şimdiden büyük oynamaya başladı. İşte eski yöneticinin gelecek planları…

Son dönemde yaptığımız haberlerden hatırlayacağınız üzere, OpenAI yakın dönemde yönetim bünyesinde büyük bir yaprak dökümü yaşamış ve şirketin ağır toplarından biri olan Mira Murati, OpenAI’a istifasını vererek firmadan ayrılmıştı. Görünen o ki Murati’nin dinlenmeye niyeti yok.

Murati, 100 milyon dolar yatrımla OpenAI rakibi olacak!

Reuters cephesinden gelen son bilgilere göre, Murati şu anda yeni bir yapay zeka girişimi için risk sermayesi fonlarıyla görüşmeler yürütüyor. Kaynaklar, bu yeni girişimin ilk yatırım turunda 100 milyon doların üzerinde bir tutar toplayabileceğini belirtiyor. Elbette bu tutar sadece başlangıç…

Sektörün yakından tanıdığı tecrübeli yönetici, özellikle özel mülkiyetli yapay zeka modelleri geliştirmeye odaklanacak bir şirket kurmayı hedefliyor. Bu hamle, OpenAI’ın açık kaynak yaklaşımından farklı bir strateji izleyeceğinin sinyallerini verse de kuracağı start-up başarılı olursa, başarılı yöneticinin yapay zeka özelinde farklı alanlara da yönleneceğini söyleyebiliriz.

2018 yılında OpenAI’a Uygulamalı YZ ve Ortaklıklar Başkan Yardımcısı olarak katılmadan önce Tesla ve Leap Motion gibi teknoloji devlerinde önemli pozisyonlarda görev yapan Murati, OpenAI’daki beş yıllık kariyeri boyunca şirketin en kritik dönemlerinde kilit rol oynamıştı. 2022’de CTO pozisyonuna yükselen başarılı yönetici, geçtiğimiz yıl yaşanan Sam Altman krizi sırasında kısa süreliğine geçici CEO olarak da görev yapmıştı.

Sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada Murati, “OpenAI, yapay zeka sistemlerinin karmaşık problemleri öğrenme ve çözme şeklini temelden değiştirdi” ifadelerini kullanmıştı. “Kendi araştırmalarım için zaman ve alan yaratmak istiyorum” sözleriyle ayrılık kararını duyuran Murati’nin yeni projelerine hemen başlamış olması yapay zeka dünyasını şimdiden heyecanlandırdı.

Kaynak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu